foto: LETA
"Toreiz Statoils, tagad vakcinācija!" Soctīklos šūmējas par amatpersonu potēšanu pret Covid-19
Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere saņem "Astra Zeneca" vakcīnas pret Covid-19 pirmo poti Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.
Sabiedrība
2021. gada 12. februāris, 13:52

"Toreiz Statoils, tagad vakcinācija!" Soctīklos šūmējas par amatpersonu potēšanu pret Covid-19

Jauns.lv

Šodien Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā vairākas valsts augstākās amatpersonas saņēma pirmo poti pret Covid-19, tostarp, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) un bijušais valsts prezidents Raimonds Vējonis. Tikmēr "Twitter" lietotāji steigušies paust neapmierinātību ar amatpersonu potēšanu.

"Ministriem jānāk pašiem pēdējiem!" "Amatpersonu vakcinācija būs pēdējais piliens! Paldies,  Pavļut!" Šie ir tikai daži no daudzajiem "Twitter" lietotāju komentāriem par amatpersonu vakcinēšanu pret Covid-19.

Politiķu un amatpersonu vakcinācijas otrā diena

12. februārī turpinājās valsts augstāko amatpersonu potēšana pret Covid-19, izmantojot "AstraZeneca" preparātu.

gallery icon
54

No komentētāju ierakstiem noprotams, ka pēc daudzu domām prioritāri vakcīna pret Covid-19 būtu jāsaņem citu sabiedrības grupu pārstāvjiem, piemēram, skolotājiem. 

Jau ziņots, ka vakar "Astra Zeneca" vakcīnas pirmo poti pret Covid-19 saņēma Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), kā arī virkne citu augstu amatpersonu.

Šodien pret Covid-19 vakcinēja Ministru kabineta locekļus un atsevišķus Saeimas komisiju priekšsēdētājus, kā arī bijušo Valsts prezidentu Vējoni un ģenerālprokuroru Juri Stukānu.

Turpinoties vakcinācijas procesam Latvijā, šodien tika veikta to valsts augstāko amatpersonu brīvprātīga vakcinācija, kuru pienākumi saistīti ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu. Nelielais amatpersonu loks, kurām šobrīd tiek dota iespēja vakcinēties, ir stingri izvērtēts, ņemot vērā to pienākumus un lomu valsts procesu vadībā.

Augstākās amatpersonas un eksprezidenti saņem Covid-19 poti

Šodien Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) saņēma "Astra Zeneca" vakcīnas ...

gallery icon
95

Vakcinācijas birojā iepriekš skaidroja, ka socioloģiskās aptaujas liecina, ka lielākā daļa iedzīvotāju uzskata, ka valsts augstākajām amatpersonām jāparedz iespēja vakcinēties vakcinācijas procesa agrīnajā fāzē, lai rādītu piemēru pārējai sabiedrībai.

Amatpersonu vienbalsīga gatavība vakcinēties līdz ar to ir uzticēšanās apliecinājums vakcīnu drošumam un efektivitātei, kā arī kalpos kā nozīmīgs pamudinājums iedzīvotājiem vakcinēties kopējas kolektīvās imunitātes iegūšanai.