Sniegoti saulainā Sigulda un tās apkārtne

Klusāka, mierīgāka, sniegota, saulaina un visādi citādi krāšņā Sigulda un tās apkārtne. Siguldu klāj balta sniega sega, un šajā nedēļas ...

gallery icon
77
Novadu ziņas
2021. gada 19. janvāris, 05:20

Aicina baudīt balto ziemu Siguldā. FOTO

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Vidzemes Šveicē – Siguldā var baudīt ne tikai zelta rudeni, bet arī balto ziemu. Novada pašvaldība visus mudina izbaudīt krāšņos ziemas prieku un ainavas gleznainajā Gaujas senlejā.

Siguldu klāj balta sniega sega, un gan novadnieki, gan pilsētas viesi ziemas dabas skaistumu aicināti baudīt vairākās Siguldas un apkārtnes slēpošanas trasēs, aplūkot tūrisma un dabas objektus, kā arī tvert sniegoto pasaku Siguldas un Gaujas senielejas dabas taku maršrutos, papildus izzinot Siguldu ar audiogidu stāstījumiem.

Ir tik daudz veidu, kā uzzināt vēl neatklāto un iepazīt sen zināmo no jauna, atgādina pilsētas pašvaldībā. Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs piedāvā izzināt tūrisma un dabas objektu rašanās vēsturi, klausoties audiogidu stāstījumā, ko iespējams apvienot ar pastaigu Siguldā vai Gaujas senielejas dabas takās. Stāstījumus iespējams noklausīties arī, neizejot no mājas vai pirms došanās uz Siguldu.

Audiogidu stāstījums ikvienam pieejams bez maksas Siguldas tūrisma tīmekļa vietnē www.tourism.sigulda.lv vai Siguldas mobilās lietotnes sadaļā “Tūrisms”. Lietotni var arī lejupielādēt savā viedtālrunī.

foto: Ginta Zīverte/sigulda.lv
Siguldas novada pašvaldība aicina ziemas priekus baudīt slēpošanas trasēs un sniegotajās dabas takās.

Savukārt paplašinot senioriem pieejamās aktīvās atpūtas iespējas svaigā gaisā, Siguldas novada pašvaldība valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā novadā deklarētajiem pensionāriem Siguldas novadā esošajās sporta bāzēs sniedz iespēju saņemt pabalstu kalnu un distanču slēpošanai 80 eiro apmērā.

Pensionāriem pabalsts apmērs ir 80 eiro mēnesī apmērā paredzēts trases izmantošanas un pacēlāja pakalpojuma izdevumu segšanai. Tiesības saņemt pabalstu ir pensijas vecuma personai, kuras dzīvesvieta nepārtraukti deklarēta Siguldas novadā, un ja šīs personas ienākumi nepārsniedz vidējo darba samaksas apmēru mēnesī pirms nodokļu nomaksas (šobrīd 1118 eiro). Lai saņemtu pabalstu, personai jāiesniedz brīvā formā rakstīts iesniegums Sociālajā dienestā.

Papildus tam jāatzīmē, ka Siguldas novada pašvaldības apmaksāta distanču slēpošanas iespēja “Fischer” slēpošanas trasē jau vairākus gadus ir pieejama visiem Siguldas novadā deklarētajiem skolēniem un bērnudārzu audzēkņiem, viņi bez maksas var arī izmantot ziemas sporta inventāru.