foto: ekrānuzņēmums no video
Pārgalvīga ziemas izklaide ar BMW: policija fiksē neatļautu pulcēšanos
112
2021. gada 14. janvāris, 16:36

Pārgalvīga ziemas izklaide ar BMW: policija fiksē neatļautu pulcēšanos

Jauns.lv

Svētdien, 10.janvārī, pulksten 18.28 Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki caur pārvietojamo videonovērošanas kameru ievēroja kādu BMW markas transportlīdzekli, kas tika vadīts pārgalvīgi, informē Rīgas pašvaldības policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ierodoties likumsargi sastapa piecus cilvēkus no dažādām mājsaimniecībām. Ar vīrieti, kas sevi identificēja kā autovadītāju, uzsākta saruna. Policisti viņu informēja, ka apzināta sānslīdes izraisīšana ir sodāma, nemaz nerunājot par pārgalvīgu cilvēku vilkšanu aiz braucoša auto.

Pārrunu laikā policiste apskatīja notikušā videoierakstu un piefiksēja, ka transportlīdzekli ir vadījuši divi cilvēki. Drīz pēc tam atpazīts arī otrais transportlīdzekļa vadītājs, kurš iepriekš, pamanot policijas tuvošanos, pārsēdās pasažieru pusē. Otrs vīrietis kategoriski noliedza, ka vadījis automašīnu. Viņa stāstam piebalsoja arī citi līdzbraucēji.

Tomēr jau nedaudz vēlāk atklājās, kāpēc vadītājs tik aktīvi noliedz izdarīto. Otram autovadītājam nebija autovadītāja tiesību, kā arī viņš pie stūres bija sēdies alkohola reibumā.
Vienlaikus par notikušo informēta Valsts policija. Gaidot Valsts policijas darbiniekus, pret visiem pieciem pārkāpējiem uzsākti arī administratīvā pārkāpuma procesi par neatļautu pulcēšanos.

Katram piemērots naudas sods – 50 eiro.
Pēc brīža notikuma vietā ieradās Valsts policijas darbinieki, kuri turpināja darbu saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.