foto: LETA
Apgrūtināta braukšana visā Latvijā; vietām 20 centimetru bieza sniega sega
Sētnieks tīra sniegu puteņa laikā.
Sabiedrība
2021. gada 13. janvāris, 07:33

Apgrūtināta braukšana visā Latvijā; vietām 20 centimetru bieza sniega sega

Jauns.lv / LETA

Sniega un apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem visā Latvijā, izņemot pāris ceļu posmus, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Galvaspilsēta sniegputeņa varā

gallery icon
31

Vienīgie lielo ceļu posmi, pa kuriem šorīt braukšanas apstākļi ir apmierinoši, ir Ventspils šosejas posms pie Ventspils un Daugavpils šosejas posms starp Daugavpili un Baltkrievijas robežu, tomēr situācija ir mainīga.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, slidenie un sniegotie ceļu posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 229 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi, tāpēc autobraucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jāietur lielāka distance līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, jāizvairās no straujiem manevriem, kā arī jāizvēlas braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Pēdējās pusotras diennakts laikā daudzviet Zemgalē un Vidzemē sniega sega kļuvusi par 10-15 centimetriem biezāka, vietām sasniedzot 20 centimetru dziļumu, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. 

Visvairāk sniega ir Dobeles, Jūrmalas, Rīgas un Ogres pusē, kā arī valsts galējos austrumos, kur dziļš sniegs saglabājas kopš 1.janvāra. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijās trešdien plkst.5 biezākā sniega kārta bija 21 centimetrs Alūksnē un 23 centimetri Dagdā.

Kurzemi klāj vismaz līdz 13 centimetriem bieza sniega sega, tik dziļš sniegs reģistrēts Saldus meteoroloģiskajā stacijā. Vismazāk sniega valstī ir Liepājā - vidēji viens centimetrs, - lai gan tieši Liepājā otrdien bija lielākais nokrišņu daudzums, sniga un lija.

Trešdienas rītā valsts lielākajā daļā turpina snigt, austrumu un centrālajos novados vietām arī nedaudz puteņo. Latgalē, Vidzemes austrumos un Kurzemes rietumos nav būtisku nokrišņu, debesis mākoņainas.

Pūš lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra -1..-3 grādi.

Rīgā snieg, dienvidaustrumu vējš pūš ar ātrumu trīs metri sekundē, gaisa temperatūra grādu zem nulles.

Krievijā valda sals līdz -40 grādiem, un aukstais gaiss no ziemeļaustrumiem sāk tuvoties Baltijas valstīm.