foto: Grobiņas novada pašvaldība
Grobiņā ziemas peldētāja Krista Lauva no dīķa izvelk slīkstošu pirmklasnieku
Ja ne ziemas peldētājas Kristas varonīgā rīcība, tad pirmdienas pēcpusdiena pie Grobiņas pilsdrupu dīķa izvērstos par lielas traģēdijas vietu.
112
2021. gada 12. janvāris, 13:26

Grobiņā ziemas peldētāja Krista Lauva no dīķa izvelk slīkstošu pirmklasnieku

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Dīķī pie Grobiņas pilsdrupām pirmdienas, 11. janvārī, pēcpusdienā ziemas peldēšanās entuziaste Krista Lauva, kura devās uz kārtējo ziemas peldi, no noslīkšanas izglāba kādu jaunu grobiņnieku, kurš bija iekritis ūdenī. Ja tai brīdī garām nebūtu gājusi Krista, būtu piedzīvota liela traģēdija.

Grobiņas novada pašvaldība savā mājaslapā raksta: “Lai ziemas prieki nepārvēršas traģēdijā, vecāki, lūdzu, lūdzu, runājiet ar saviem bērniem par drošību ziemā un pie ūdeņiem!

Šodiena varēja atnest traģisku nelaimi pirmklasnieka ģimenē, ja vien kāda drosmīga sieviete nebūtu ātri reaģējusi un bērnu izglābusi vēl pirms glābēju ierašanās.

Tas norisinājās Grobiņā pie pilsdrupām. Kāds puika bija iekritis ūdenī tik dziļi, ka saviem spēkiem vairs netika malā. Viņam centās palīdzēt citi bērni, kas sauca arī pēc palīdzības. Notiekošo ieraudzīja kāda jauna sieviete, kas ar mazuli ratiņos tuvojās notikuma vietai. Sieviete, uzticējusi ratiņus garāmgājējai, ātrā skrējienā bija pie dīķa un metās ūdenī, lai satvertu nelaimē nonākušo. Taču glābšana tik viegli nepadevās. Bērna apģērbs bija slapjš un izmircis, un pašam kājas iestigušas dīķa dubļos. Turklāt bērns arī bija tik ļoti nobijies un nosalis, ka pats vairs nespēja cīnīties par izkļūšanu no ūdens. Sievietei ātri rīkojoties, izdevās puiku izglābt un nogādāt krastā, kur to nodeva mediķiem, kas bija ieradušies, lai sniegtu palīdzību.

Grobiņas novada pašvaldība un Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas direktore Laila Urbāne saka vislielāko paldies drosmīgajai sievietei par bērna dzīvības glābšanu!
 
Urbāne atgādina, ka nedrīkst bērnus atstāt bez uzraudzības. Šodien viens bērns ir izglābts, bet kādam citam var nepaveikties”.

Krista portālam liepajniekiem.lv pastāstīja par sirdi stindzinošo notikumu: “Godīgi sakot, nepaliku vienaldzīga, jo ilgstoši bija dzirdami palīgā saucieni no zēna spēļu biedrenes.

Tobrīd tieši devos uz peldvietu, lai rūdītos āliņģī. Biju tikusi jau līdz tiltiņam, kas ved pāri Ālandes upei. Taču tieši šie saucieni man lika griezties atpakaļ un steigties palīgā.

Domāju, ka tas ir tikai pašsaprotami, ja dzirdam palīgā saucienus un palīdzam. Nezinu, cik ilgi puika bija ūdenī, taču noteikti ne minūti. Bet zēnam viss ir kārtībā un domāju, ka jau laimīgs ir atgriezies mājās no slimnīcas”.