foto: Juris Rozenbergs
Ar Covid-19 saslimis Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Caune
Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (LZS).
Novadu ziņas
2021. gada 7. janvāris, 14:55

Ar Covid-19 saslimis Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Caune

Jauns.lv / LETA

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (LZS) ir saslimis ar Covid-19, un ceturtdien ārkārtas domes sēdē par novada domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju uz Caunes prombūtnes laiku iecelta Aija Tračuma (LRA), informēja pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tračuma atsaukta no ikgadējā atvaļinājuma, lai ar 7.janvāri varētu pildīt Caunes pienākumus. Kā attālinātajā novada domes sēdē pauda Tračuma, viņa jau 8.janvārī ieradīsies novada domē klātienē un veiks domes priekšsēdētāja darba pienākumus.

Savukārt izpilddirektora pienākumus, pamatojoties uz novada domes deputātu lēmumu, pildīs Elejas pagasta pārvaldnieks Ingus Zālītis.

Ložmetējkalnā ar svecītēm piemin Ziemassvētku kauju varoņus

Izpaliekot Ziemassvētku kauju 104. gadadienas atceres pasākumam, Jelgavas novada pašvaldība no šodienas līdz nākamajai pirmdienai izgaismos piemiņas vietu Ložmetējkalnā.

gallery icon
71

Lai arī novada pašvaldība jau kādu laiku pamatā strādā attālinātajā režīmā, šajā otrdienā domes priekšsēdētājs Caune kopā ar izpilddirektori Līgu Lonerti un viņas vietnieku Valdi Buividaiti, ievērojot epidemioloģiskās prasības, devās nolikt ziedus latviešu strēlnieku piemiņas vietā Ložmetējkalnā.

Pēc saslimšanas apstiprināšanas aizvadītajā naktī Caunem, pašizolācija noteikta Lonertei un Buividaitim. Novada domes priekšsēdētājam ir paaugstināta temperatūra un drudzis.

foto: Juris Rozenbergs
Ziedus 5. janvārī Ložmetējkalnā nolika (no kreisās) Jelgavas novada domes izpilddirektora vietnieks Valdis Buividaitis, izpilddirektore Līga Lonerte un novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune kopā ar Zemessardzes pārstāvjiem.

Decembra beigās saslimšana ar Covid-19 konstatēta arī Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietniecei Ilzei Vītolai (LZS). Kā skaidroja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone, Vītola līdz Ziemassvētkiem darba vidē neatradās, svētkos sajutusies slikti un, veicot testu, tas uzrādījis saslimšanu ar Covid-19.