foto: LETA
SPKC piemērotā formula pārvadājumu aizliegšanai ir "absurds joks", uzskata Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits.
Sabiedrība
2021. gada 1. janvāris, 23:57

SPKC piemērotā formula pārvadājumu aizliegšanai ir "absurds joks", uzskata Linkaits

Jauns.lv / LETA

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) šaubās par pārvadājumu aizliegšanai Covid-19 izplatības dēļ izmantoto formulu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) piemērotā formula pārvadājumu aizliegšanai ir absurds joks - no pirmdienas atļauti pārvadājumi uz Zviedriju ar Covid-19 rādītāju 815 (uz 100 000 iedzīvotāju), kaut pirms divām nedēļām aizliedza ar rādītāju 781," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta ministrs.

Regulārie pasažieru pārvadājumi nav atļauti uz valstīm, kur 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem divkārt pārsniedz vidējo Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstu rādītāju. 

Šo valstu saraksts tiek pārskatīts katru piektdienu, ņemot vērā rādītāju uz konkrēto dienu. Savukārt izmaiņas stājas spēkā no sekojošās pirmdienas.

Šis divkāršais rādītājs šo piektdien ir 856,2 gadījumi. Pirms nedēļas, 25.decembrī, tas bija 821,1, bet vēl pirms nedēļas, 18.decembrī, 756,4.

Satiksmes ministra piesauktajā Zviedrijā, kur uz šo piektdienu 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir 815, vēl pirms nedēļas šis rādītājs bija 878,4, bet vēl nedēļu iepriekš - 781,7.

Kā ziņots, no pirmdienas aizliegums pārvadāt pasažierus būs spēkā attiecībā uz sešām valstīm.

Aizliegums tiks attiecināts arī uz Nīderlandi, Čehiju un Lihtenšteinu, šajā sarakstā nemainīgi paliekot arī Lietuvai, Slovēnijai, Sanmarīno. Tikmēr Zviedrijai, Horvātijai, Luksemburgai no šī saraksta izdevies izkļūt.