Latgales pašvaldību vadītāji aicina nenoteikt pārvietošanās ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai
foto: LETA
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.
Sabiedrība

Latgales pašvaldību vadītāji aicina nenoteikt pārvietošanās ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai

Jauns.lv / LETA

Latgales pašvaldību vadītāji pirmdien aicinājuši veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP) nenoteikt pārvietošanās ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai.

Latgales pašvaldību vadītāji aicina nenoteikt pārv...

Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) šodien piedalījās attālinātā sanāksmē ar Viņķeli, Valsts policijas pārstāvjiem un citu pašvaldību pārstāvjiem par Covid-19 izplatību Latgales reģionā. Bartaševičs, kā arī citi Latgales pašvaldību priekšsēdētāji izteica viedokli, ka nevajadzētu virzīt izskatīšanai pārvietošanās ierobežojumus. Pēc viņu paustā, jāturpina likt uzsvars uz sabiedrības informēšanu un esošo ierobežojumu ievērošanas kontroli.

Vienlaikus domē informēja, ka tās administrācijā kopumā konstatēti četri ar Covid-19 inficētie darbinieki, kas ārstējas mājās. Šonedēļ darbs pašvaldībā tiek organizēts attālināti, tā novēršot tālāku vīrusa izplatību.

Tāpat pašlaik ar Covid-19 inficējušies vai kontaktpersonas statusā ir 35 Rēzeknes slimnīcas darbinieki. Turpina ārstēties arī 15 Sociālā dienesta darbinieki.

"Aprūpes mājās birojā konstatēti trīs jauni gadījumi, savukārt Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā inficēti vēl divi darbinieki. Klientiem Covid-19 nav konstatēts, līdz ar to var teikt, ka Covid-19 uzliesmojums iestādē ir pārvarēts," uzsvēra domē.

Pašvaldības SIA "ALAAS" konstatēti trīs ar Covid-19 inficētie darbinieki, kas ārstējas mājās. SIA "Rēzeknes satiksme" administrācijā konstatēts viens ar Covid-19 inficētais darbinieks, kā arī noteiktas divas kontaktpersonas.

Vietvara aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un, sagaidot gadu miju, nepārkāpt pulcēšanās ierobežojumus, lai brīvdienu laikā izdotos ierobežot Covid-19 izplatību.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai no 19.decembra ieviesti stingrāki ierobežojumi, kas ir spēkā līdz 11.janvārim. Patlaban ierobežojumi neskar iedzīvotāju pārvietošanās brīvību. 17.decembrī, premjers Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka gadījumā, ja desmit dienu laikā nemainīsies epidemioloģiskā situācija, būs jāievieš plaši pārvietošanās ierobežojumi.