foto: Edijs Pālens/LETA
Valsts robežsardzes priekšnieks atklāj, ka aizvien vairāk iebraucēju reģistrē anketas "Covidpass.lv"
Pujāts uzsvēra, ka pašlaik Robežsardze strādā tikai preventīvi, bet sodus varētu likt tiem, kurus atkārtoti pieķers, ka viņi nav aizpildījuši nepieciešamās anketas.
Sabiedrība
2020. gada 11. decembris, 08:13

Valsts robežsardzes priekšnieks atklāj, ka aizvien vairāk iebraucēju reģistrē anketas "Covidpass.lv"

Jauns.lv / LETA

Kopš ieviesta stingrāka ieceļotāju kontrole, situācija uz robežām arvien uzlabojas un arvien vairāk iebraucēju reģistrē anketas "Covidpass.lv", šorīt Latvijas Radio stāstīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Pujāta stāstītā, ja sākotnēji nebija reģistrējušies ap 30% iebraucēju, tad aizvadītajā diennaktī tādi bijuši 17%. Valsts robežsardze vakar aģentūru LETA informēja, ka 7.decembrī pārbaudīti 1124 ceļotāji, no kuriem anketas nebija aizpildījuši 26%. 8.decembrī pārbaudīti 1796 robežšķērsotāji un anketas nebija aizpildījuši 22%. Savukārt trešdien no 1627 pārbaudītajiem robežšķērsotāji reģistrējušies nebija 19%.

Robežsardzes priekšnieks informēja, ka katru dienu dienests sadarbībā ar Zemessardzi pārbauda vidēji ap 1700 ieceļotājus, bet vienlaikus cenšas neveidot rindas uz robežām.

Ja tiek konstatēts, ka iebraucējs nav aizpildījis anketu "Covidpass.lv", tad to tiek lūgts aizpildīt. Jautāts, vai šādus iebraucējus nevajadzētu sodīt, Pujāts uzsvēra, ka pašlaik Robežsardze strādā tikai preventīvi, bet sodus varētu likt tiem, kurus atkārtoti pieķers, ka viņi nav aizpildījuši nepieciešamās anketas.

Daudzi anketas neaizpildījušie stāstot, ka to nav izdarījuši, jo neesot zinājuši par šādu Latvijas prasību. Lielākais īpatsvars starp šiem cilvēkiem esot ārzemnieki, tāpēc Robežsardze lūgusi Lietuvas un Igaunijas partnerus informēt savu sabiedrību par prasībām Latvijā.

Valsts robežsardze sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policiju no pirmdienas pastiprināti uzrauga, vai Latvijā ieceļojošas personas ir aizpildījušas elektronisko apliecinājumu vietnē "covidpass.lv".