foto: LETA
Piektdienās cilvēki drūzmējas Valkā, bet sestdienās Valgā. Aicina pārskatīt ierobežojumus
Novadu ziņas
2020. gada 10. decembris, 16:29

Piektdienās cilvēki drūzmējas Valkā, bet sestdienās Valgā. Aicina pārskatīt ierobežojumus

Jauns.lv

Valkas novada dome atkārtoti nosūtījusi vēstuli LR Ministru prezidentam Arturam Krišjānim Kariņam, MK Krīzes vadības padomei un Ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam ar lūgumu steidzami izskatīt pašvaldības priekšlikumu par tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas ierobežojumu nepiemērošanu Valkas pilsētas administratīvajā teritorijā.

“Monitorējot tirdzniecības vietas nedēļas nogalēs secinām, ka ir būtiski pieaudzis veikalu apmeklējums piektdienu vakaros Valkā, kas izraisa lielu drūzmēšanos, īpaši veikalu priekštelpās. Savukārt sestdienās un svētdienās lielāka drūzmēšanās ir Valgas puses veikalos, jo liela daļa Valkas veikalu ierobežojumu dēļ ir slēgti, vai arī tajos var nopirkt ierobežotu preču sortimentu.,” skaidro Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

“Mūs tiešām ļoti uztrauc šī situācija. Pašvaldībā vienmēr esam bijuši par stingriem, saprotamiem ierobežojumiem, jo nevēlamies, lai Covid-19 izplatās mūsu teritorijās. Līdz šim gan Valkā, gan Valgā ir salīdzinoša laba epidemioloģiskā situācija, un pašreizējie tirdzniecības ierobežojumi ir kā “bumba ar laika degli”. Katru nedēļas nogali gaidām ar bažām, jo šie ierobežojumi var radīt slimības uzplaiksnījumus. Tieši tādēļ ļoti ceram, ka valdība pieies atbildīgi un operatīvi, un šo situāciju vērsīs pa labu,” komentē V.A. Krauklis.