foto: LETA
Nerimstošais Covid-19: šodien kopā sanāk trīs valsts augstākās amatpersonas
No kreisās: Mūrniece, Levits, Kariņš.
Politika
2020. gada 30. novembris, 11:43

Nerimstošais Covid-19: šodien kopā sanāk trīs valsts augstākās amatpersonas

Jauns.lv

Lai pārrunātu plānu par stingrāku ierobežojumu ieviešanu Covid-19 izplatības apturēšanai, pirmdien tiekas premjers Krišjānis Kariņš (JV), Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) un Valsts prezidents Egils Levits, portāls Jauns.lv uzzināja Saeimas Preses dienestā.

Tikšanos ar abām valsts augstākajām amatpersonām rosinājis premjers, vēstī parlamentā. 

Pēc tās sagaidāms, ka Rīgas pilī notiks amatpersonu kopīgs paziņojums medijiem. 

Kariņš rosinās pagarināt ārkārtējo situāciju un ieviest stingrākus ierobežojumus

Jau ziņots, ka premjers uzrunāja sabiedrību svētdienas. Viņš teica: lai efektīvāk cīnītos pret Covid-19 izplatību, rosinās valdības kolēģus pagarināt Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo situāciju, kā arī ieviest stingrākus ierobežojumus,

"Draugi, nav labi! Mēs jau astoņas nedēļas no vietas redzam, ka saslimstība ar Covid-19 aug un aug, un diemžēl aug arī mirstība," sacīja Kariņš, nosaucot šo par lielāko krīzi, kādu Latvija piedzīvojusi kopš neatkarības atgūšanas.

Valdības vadītājs sacīja, ka pagaidām nav nekādu pazīmju, ka saslimstības ar Covid-19 pieaugums Latvijā samazinātos, taču veselības aprūpes sistēma ir uz izdzīvošanas robežas.

Premjers atkārtoti aicināja ikvienu sabiedrības locekli ievērot noteiktos ierobežojumus - nepulcēties, neciemoties un distancēties,

kā arī solīja, ka nāks klajā ar rosinājumu ne tikai ieviest stingrākus ierobežojumus, bet arī pagarināt Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo situāciju.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības dēļ valstī kopš 6.novembra izsludināta ārkārtējā situācija, kuras dēļ ir noteikta virkne ierobežojumu, tai skaitā arī attiecībā uz publiskiem pasākumiem un pulcēšanos. Noteikta arī prasība daudzās sabiedriskās vietās lietot mutes un deguna aizsegus. Galvenās iestādes, kuras kontrolē šo ierobežojumu ievērošanu, ir Valsts policija un pašvaldību policijas.