foto: Pixabay
Covid-19 vairāk skartajās pašvaldībās laulības reģistrēšanā varēs piedalīties tikai divi liecinieki
Sabiedrība
2020. gada 25. novembris, 18:13

Covid-19 vairāk skartajās pašvaldībās laulības reģistrēšanā varēs piedalīties tikai divi liecinieki

Jauns.lv / LETA

No 27.novembra vairākās pašvaldībās, slēdzot laulību, dzimtsaraksta nodaļā varēs atrasties jaunlaulātais pāris un tikai divi liecinieki, informēja Tieslietu ministrijas (TM) komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Lana Mauliņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mauliņa sacīja, ka pašvaldībās, kurās iepriekšējā nedēļā 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem par 50% pārsniedzis valsts vidējo rādītāju, laulības reģistrācija dzimtsarakstu nodaļā ir atļauta, klātesot tikai personām, kuras vēlas noslēgt laulību un diviem pilngadīgiem lieciniekiem.

Minētais ierobežojums no 27.novembra piemērojams Varakļānu novadā, Aknīstes novadā, Baldones novadā, Salacgrīvas novadā, Krāslavas novadā un Daugavpils pilsētā, Mārupes novadā, Mālpils novadā, Smiltenes novadā, Garkalnes novadā, Limbažu novadā un Salaspils novadā.

Mauliņa uzsvēra, ka citās pašvaldībās laulības reģistrācija dzimtsarakstu nodaļā gan telpās, gan ārtelpās ir iespējama, klātesot ne vairāk kā desmit personām, kas vienlaikus ir ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām, neskaitot dzimtsarakstu nodaļas amatpersonu.

Viņa sacīja, ka spēkā ir prasība personām ievērot savstarpēju divu metru distanci, kā arī iespējams ievērot citus noteiktos sociālās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus. Ja laulības reģistrācija tiek veikta telpās, tad apmeklētājiem un darbiniekiem jālieto mutes un deguna aizsegi.