foto: LETA
Kariņš pēc atbildīgo dienestu uzklausīšanas nobažījies par situāciju slimnīcās
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Sabiedrība
2020. gada 10. novembris, 18:49

Kariņš pēc atbildīgo dienestu uzklausīšanas nobažījies par situāciju slimnīcās

Jauns.lv / LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien preses konferencē pauda bažas par gultu noslodzi slimnīcās un Covid-19 izplatību mediķu vidū.

Otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē tika uzklausīta Veselības ministrijas sniegtā informācija par aktuālo epidemioloģiskās drošības situāciju un veselības aprūpes sistēmas kapacitāti un noslodzi, kā arī situāciju ģimenes ārstu praksēs.

Latvijā otro reizi pandēmijas laikā izsludina ārkārtējo situāciju

Ņemot vērā epidemiologu izvērtējumu par pieaugošiem Covid-19 izplatības riskiem, uz četrām nedēļām Latvijā aizliegta izklaides pakalpojumu sniegšana bāros, naktsklubos, diskotēkās, ...

gallery icon
25

Kariņš mediju pārstāvjiem atzina, ka, uzklausot atbildīgo dienestu informāciju, viņam radušās bažas par situāciju slimnīcās - gan ar gultu noslodzi, gan Covid-19 izplatību mediķu vidū.

"Lai ierobežotu vīrusu, ir svarīgi visiem sadarboties - valdībai, mediķiem un sabiedrībai. Mums ir jādara viss, lai pārrautu slimības izplatības transmisijas ķēdes," uzsvēra Kariņš.

Premjers aicināja sabiedrību ievērot fizisko distanci un pēc iespējas pavadīt laiku svaigā gaisā.

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijā atklāti 208 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, bet divi pacienti miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Konteineros pie tirdzniecības nama "Dole" veic Covid-19 analīzes

Centrālās laboratorijas izvietotajos konteineros pie tirdzniecības nama "Dole" tiek nodrošināta Covid-19 analīžu veikšana.

gallery icon
19

Vakar mirušie divi pacienti bijuši vecuma grupās no 75 līdz 80 un no 85 līdz 90 gadiem. Līdz šim Latvijā mirušas 103 personas, kurām bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti kopumā 6731 Covid-19 testi, no kuriem 3,1% bija pozitīvi. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Līdz šim Latvijā inficēšanās ir apstiprināta kopumā 8395 personām, bet no Covid-19 izveseļojies 1471 cilvēks.