foto: unsplash.com
Rīdziniekiem piedāvā telefoniski saņemt atbalstu emocionāli grūtos brīžos
Runā Rīga
2020. gada 1. novembris, 16:05

Rīdziniekiem piedāvā telefoniski saņemt atbalstu emocionāli grūtos brīžos

LETA

Laikā, kad spēkā stājusies virkne ierobežojošu pasākumu ar mērķi samazināt pieaugošo Covid-19 izplatību, rīdziniekiem ir pieejami dažādi tālruņi atbalsta saņemšanai emocionāli grūtos brīžos, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā norāda Rīgas domes Labklājības departaments, ieviestie sociālās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumi būtiski ietekmē līdzšinējās saskarsmes veidus un savstarpējo komunikāciju. Daļai sabiedrības šīs pārmaiņas var sagādāt lielākas grūtības un psihoemocionālās veselības pasliktināšanos.

"Satraukums, apjukums, bailes vai dusmas vairāk vai mazāk ietekmē ikvienu no mums. Grūtā brīdī var palīdzēt saruna ar līdzcilvēkiem, bet ja šādu iespēju nav, Rīgas domes Labklājības departaments atgādina, ka pieaugušajiem ir iespēja saņemt emocionālo atbalstu, zvanot krīžu un konsultāciju centram "Skalbes" pa diennakts krīzes tālruņiem 67222922 vai 27722292," informē pašvaldība.

Trauksmes sajūta, neziņa vai bailes šajā laikā var pastiprināties īpaši senioru vidū. Tas saistāms ar to, ka tieši seniori ir sabiedrības daļa, kuru dažādu veselības problēmu dēļ Covid-19 var skart vissmagāk, gan arī to, ka esošie drošības pasākumi rada arī lielāko sociālās izolētības risku, kas īpaši smagi var skart tieši vientuļos seniorus.

Rīgas domes Labklājības departaments atgādina, ka Senioru zvanu centrs darbojas katru darba dienu no plkst.10 līdz 14. Seniori var zvanīt pa tālruņa numuriem 20224913, 25643438 un 29438355.

Uz telefona zvaniem atbild brīvprātīgie seniori, kuri ikdienā sniedz ne vien praktisku informāciju par Rīgas pašvaldības iestāžu darbalaikiem vai šo iestāžu tālruņa numuriem, bet nereti ir būtisks emocionāls atbalsts brīžos, kad senioram nav neviena, ar ko parunāt. Turklāt, lai senioriem nenāktos zvanam tērēt savus līdzekļus, viņiem tiek piedāvāta iespēja atzvanīt.

Ņemot vērā esošās situācijas radīto risku sociālajai atsvešinātībai, Rīgas domes Labklājības departaments aicina dalīties ar informāciju par biedrības "Skalbes" diennakts krīzes tālruni, Senioru zvanu centru un būt atsaucīgiem īpaši gadījumos, ja savā redzeslokā ir zināms kāds, kam šī informācija varētu būt ļoti noderīga un palīdzēt emocionāli grūtā brīdī.

Neskaidro informāciju par sociālo atbalstu galvaspilsētā darba dienās var uzzināt, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, ārpus darba laika darbojas balss pastkastīte.
*   Mārtiņš Kalaus, LETA

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās