foto: LETA
Otrdien Latvijā 251 jauns Covid-19 gadījums
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Nacionālās mikrobioloģijas references laboratorija stacionārā "Latvijas Infektoloģijas centrs".
Sabiedrība
2020. gada 28. oktobris, 12:51

Otrdien Latvijā 251 jauns Covid-19 gadījums

Jauns.lv

Pēdējās diennakts laikā veikti 6015 COVID-19 izmeklējumi un reģistrēts 251 jauns inficēšanās gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 4,2%. Jāatgādina, ka Eiropas Savienībā 4% atzīme tiek uzskatīta par slieksni, no kura var secināt, ka slimības izplatība sabiedrībā ir plaša.

Latvijā kopā saslimušas 5144 personas un 1382 izveseļojušās.

Pagājušajā diennaktī slimnīcās nogādāti 36 Covid-19 pacienti. Kopā stacionāros ārstējas 182 pacienti: 175 ar vidēji smagu slimības gaitu, 7 ar smagu slimības gaitu, ziņo Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Kopā no stacionāra izrakstīti 365 pacienti.

SPKC arī iepriekš vēstīja, ka saistībā ar telefonu sistēmas kvalitātes uzlabošanu var tikt traucēti telefona sakari trešdien, 28. oktobrī. "Ja nevarat mums piezvanīt, lūdzam steidzamus pieteikumus sūtīt elektroniski uz e-pasta adresi: pasts@spkc.gov.lv. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām," norāda centra speciālisti.

Otrdien Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē tika nolemti jauni pasākumi infekcijas izplatības mazināšanai. 

  • Nolemts, ka privātos pasākumos drīkst pulcēties ne vairāk kā 10 cilvēki, publiskos pasākumos - līdz 300.
  • Ņemot vērā, ka koronavīruss ievērojami izplatījies izglītības iestādēs, valdība nolēmusi līdz 15. novembrim pagarināt attālinātās mācības 7. - 12. klasei. Tāpat līdz 15. novembrim spēkā būs esošie ierobežojumi interešu izglītībā. 
  • Valdība lēmusi celt Covid-19 veikto testu kapacitāti par aptuveni 60% -  līdz 8000 testiem diennaktī. Testēšanas kapacitāte tiks celta arī turpmāk.
  • Tāpat valdība lēmusi piešķirt piemaksas mediķiem par Covid-19 apkarošanu līdz gada beigām. 
  • Atjaunos finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadīto darba grupu uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam Covid-19 krīzē.