foto: Pixabay
Iespējami mobilo balss sakaru traucējumi, brīdina operatori
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2020. gada 23. oktobris, 12:08

Iespējami mobilo balss sakaru traucējumi, brīdina operatori

Jauns.lv / LETA

Daļai mobilo sakaru operatoru klientu tehnisku iemeslu dēļ ir iespējami balss sakaru traucējumi - pārtrūkst zvana savienojums, apliecināja mobilo sakaru operatoru pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viens no iemesliem balss sakaru traucējumiem nelielai daļai mobilo sakaru klientu ir saistīts ar 2G tīkla tehnoloģiju ražotāja "Nokia" programmatūru, aģentūrai LETA sacīja "Tele2" sabiedrisko attiecību vadītājs Oskars Fīrmanis.

Pēc viņa teiktā, neliela daļa sakaru lietotāju atsevišķās vietās, veicot balss zvanus 2G tīklā, var īslaicīgi saskarties ar traucējumiem, kas pilnībā tiks novērsti pāris dienu laikā. "Tele2" dati liecina, ka tas varētu būt ietekmējis aptuveni 1% klientu, jo lielākā daļa balss zvanu tiek veikti 3G tīklā, savukārt mobilo datu patēriņš vairākus gadus pamatā notiek 4G tīklā.

Fīrmanis skaidroja, ka traucējumi 2G tīklā ir saistīti ar Somijas tehnoloģiju ražotāja "Nokia" tīkla programmatūru, un to novēršanā tiek strādāts kopā ar mobilo sakaru tehnoloģijas ražotāju "Nokia".

"Latvijas mobilā telefona" (LMT) Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis stāstīja, ka LMT balss sakaru tīkls darbojas stabili, nav novērotas visaptverošas vai lokālas problēmas. Viņš atzīmēja, ka uzņēmumā ir vērsušies vien daži klienti ar jautājumiem par šādu sakaru traucējumu - pārtrūkst zvana savienojums - iemesliem.

Jalinskis norādīja, ka LMT katrreiz pie šādām sūdzībām ir veicis tīkla pārbaudi, bet nav identificējis traucējumus tīkla darbību nodrošinājušajās iekārtās. Balss sakaru problēmas varētu būt saistīta ar atsevišķu tālruņa modeļu darbības specifiskiem traucējumiem mobilo sakaru tīklos visā pasaulē. LMT ir šos ražotājus uzrunājuši un pēc viņu sniegtās informācijas traucējumu iemesli ir apzināti un ar nākamajiem atjauninājumiem telefonu programmatūrā tiks novērsti.

Jau vēstīts, ka "Tele2" pagājušajā gadā strādāja ar 136,669 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 2% un bija 31,519 miljoni eiro. Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag"

LMT pagājušajā gadā strādāja ar 186,099 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 9,3% un bija 30,566 miljoni eiro. LMT reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 817 000 eiro. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās