foto: LETA
Covid-19: piektdienas pēcpusdienā sasaukta valdības ārkārtas sēde
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Politika
2020. gada 23. oktobris, 11:34

Covid-19: piektdienas pēcpusdienā sasaukta valdības ārkārtas sēde

Jauns.lv / LETA

Piektdienas pēcpusdienā sasaukta valdības ārkārtas sēde par Covid-19 izplatību Latvijā, informēja Valsts kancelejā.

Valdības ārkārtas sēde notiks plkst.15.

Valsts kancelejā piebilda, ka tajā tiks spriests par aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību Latvijā un drošības pasākumiem situācijas kontrolēšanai.

Valdības sēdes dēļ iepriekš paredzētā Veselības ministrijas preses konference saistībā ar stacionētajiem Covid-19 pacientiem un Latvijas slimnīcu gatavību turpmāk uzņemt lielāku pacientu skaitu pagaidām tiek atcelta, Jauns.lv uzzināja ministrijā. 

"Atgādinām, ka, vērtējot slimnīcu kapacitāti, pie esošās inficēšanās dinamikas gultas vietas slimnīcās pietiek. Svarīgi ir šajā brīdī slimnīcām īstenot vienotu pieeju Covid-19 pacientiem un sekot hospitalizācijas plānām. Vienlaikus, ja pieaugs saslimšana un pacientu ar smagu veselības stāvokli skaits, ārstniecības iestādēs ir izveidoti gultu un nodaļu pārprofilēšanas plāni, pēc kuriem iespējams nodrošināt papildu gultas gan pacientiem ar vidēji smagu slimības gaitu, gan ar smagu slimības gaitu," informē ministrijā. 

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

Tēmas