Sabiedrība
2020. gada 14. oktobris, 19:26

Ar datu aizsardzību rīdziniecei liedz pārliecināties par mātes likteni

Bez Tabu, TV3

Rīdzinieces Larisas mamma dzīvo tālu prom no pilsētas. Kad 80 gadus vecā sirmgalve ilgstoši nav atbildējusi uz meitas telefonzvaniem, Larisa sāka raizēties, vai ar mammu nav notikusi kāda nelaime, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Es pazvanīju policijai un ātrajai palīdzībai un uzdevu jautājumu, vai nebija fiksēts kāds nelaimes gadījums, kurā iesaistīta padzīvojusi sieviete konkrētā pilsētā un konkrētā laika posmā? Paskaidroju sava zvana iemeslu. Man atbildēja, ka nesniedz šādu informāciju saistībā ar personas datu aizsardzību," stāsta Larisa.

Datu valsts inspekcijā norāda, ka iestāžu darbības bijušas pamatotas un likumiskas, jo pirmkārt, pa telefonu nav iespējams pārliecināties, kas ir zvanītājs.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša skaidro, ka "uzdoties var par ļoti tuvu radinieku, bet beigās izrādās, ka tur ir kādas sarežģītas attiecības un tas ir cilvēks, kuru pacients nemaz negribētu (satikt)."

"Līdzīga situācija var izveidoties katram no mums, tāpēc šīs problēmas operatīva risināšana ir svarīga mums visiem," tikmēr uzskata Larisa. Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.