foto: LETA
Covid-19 perēklis Natālijas Draudziņas vidusskolā: pilnīgi visiem skolēniem un darbiniekiem jābūt karantīnā
Izkārtne pie Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas ēkas.
Sabiedrība
2020. gada 12. oktobris, 16:22

Covid-19 perēklis Natālijas Draudziņas vidusskolā: pilnīgi visiem skolēniem un darbiniekiem jābūt karantīnā

Jauns.lv

Visiem Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas skolēniem un skolotājiem ir jāievēro mājas karantīna līdz 23. oktobrim, žurnālistiem pirmdien pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš norādīja, ka ar šo izglītības iestādi notiek intensīvs darbs, un šobrīd ir zināms, ka konstatēti vairāk nekā 60 gadījumi, tāpēc SPKC uzskata, ka tur vairs nevar izdalīt, kuras klases skāris Covid-19. Par kontaktpersonām šobrīd tiek uzskatīta visa skola. Informācija ar turpmāko rīcību visiem iesaistītajiem izsūtīta ar "e-klases" starpniecību.

"Pie tik plašas infekcijas izplatīšanās visas skolas skolēniem un darbiniekiem jāievēro mājas karantīna līdz 23. oktobrim, izņemot tos bērnus vai skolotājus, kuriem mājas karantīna bija noteikta mazliet iepriekš," sacīja epidemiologs. 

Pirmdienas rītā, ziņojot par jaunatklātajiem Covid-19 gadījumiem, SPKC informēja, ka ievērojama daļa no 95 jaunajiem gadījumiem ir saistīti tieši ar Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolu. 

Perevoščikovs norādīja, ka šobrīd kopumā Latvijā Covid-19 infekcija skārusi 156 izglītojamos un 105 izglītības iestāžu darbiniekus. Dažās izglītības iestādēs inficēto darbinieku skaits ir pat lielāks par inficēto audzēkņu skaitu, viņš atklāja.