Politiski represētie rīdzinieki varēs saņemt biļetes uz teātra izrādi
Turpinot iedibināto tradīciju, tiks dota iespēju Rīgas nodaļu represēto biedrības biedriem Latvijas Republikas proklamēšanas svētkos apmeklēt kvalitatīvu, profesionālu mākslinieku veidotu izrādi.
Runā Rīga
2015. gada 24. septembris, 14:05

Politiski represētie rīdzinieki varēs saņemt biļetes uz teātra izrādi

Jauns.lv

Turpinot ikgadēju tradīciju, uz valsts svētkiem 18. novembrī Rīgas dome piedāvās politiski represētajiem rīdziniekiem bez maksas apmeklēt teātra izrādi Latvijas Nacionālajā teātrī.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdien atbalstīja 11 380 eiro piešķiršanu biļešu iegādei uz izrādi „Vīnes meža stāsti” Latvijas Nacionālajā teātrī 15.novembrī. Par šo summu plānots iegādāties 810 biļetes – ielūgumus, kas sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu tiks izdalīti Rīgas nodaļu represēto biedrības biedriem.

Tādējādi, turpinot iedibināto tradīciju, tiks dota iespēju Rīgas nodaļu represēto biedrības biedriem Latvijas Republikas proklamēšanas svētkos apmeklēt kvalitatīvu, profesionālu mākslinieku veidotu izrādi.

Izrādes pamatā ir austriešu – ungāru rakstnieka Ēdena fon Horvāta luga, izrāde ir ievērojamā poļu režisora Andžeja Bubeņa debija Latvijas Nacionālajā teātrī, un tā ir veidota kā drosmīgs brīdinājums – ja Eiropa visu mērīs naudas un varas kategorijās, aizmirstot par mīlestību un mākslu, Eiropa ies bojā. Galvenajās lomās Uldis Anže, Lāsma Kugrēna un Ivars Kļavinskis.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Lauris Nagliņš/LETA