112
2020. gada 25. septembris, 22:36

Tukumu satricina baisa slepkavība: iecienītā pastaigu vietā atrasta nogalināta jauna sieviete

Degpunktā, TV3

Tukuma teritorijā kopš 17. gadsimta slejas Durbes muižas kungu māja jeb Durbes pils. Pa tās ainavisko parku ik dienu pastaigājas cilvēki un bauda skaistos skatus, taču tagad mežs apkārtnes iedzīvotājiem uzdzen šermuļus. Vakar starp kokiem tika atrastas jaunas sievietes mirstīgās atliekas, šovakar vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Tukumniece Līga dzīvo netālu no notikuma vietas un parku apraksta kā vietu, kas sargā no svešām acīm: "Tur ir tāds brikšņains... Ja viņš noskatās kādu... Ja kādam ir tāda doma kaut ko izdarīt kādam cilvēkam, tad viņš to var izdarīt tādā vietā. Tā nav atklāta vieta." 

Vietējie iedzīvotāji jau iepriekš bija ievērojuši 23 gadus vecās sievietes attēlu plakātos autobusu pieturās un veikalu skatlogos. Viņas ģimene un mīļotais puisis tos izvietojuši pilsētvidē trešdienas vakarā, jo Viktorija bija pazudusi bez vēsts.

Zvans, kas vēstīja par Viktorijas atrašanās vietu tika saņemts ceturtdien ap pulksten 11 dienām. Kāpēc jaunā sieviete atradās parkā un, kāpēc varmāka atņēma viņai dzīvību, šobrīd cenšas noskaidrot policija.

Tukuma iemītnieki labprāt zinātu, vai slepkava joprojām ir uz brīvām kājām. "Es baidos tagad iet vakarā un ar bērniem, mēs baidāmies, cilvēki ir uztraukušies," apgalvo Līga. Turpat netālu esošā pārtikas veikala pārdevēja raidījumam stāsta, ka ir šokā par notikušo, jo parasti viss šaipusē esot mierīgi.

Viktorija strādāja aptiekā un nevienam neradās aizdomas, ka kāds jaunajai sievietei vēlētu ļaunu. Taču klīst oficiāli neapstiprinātas runas, ka liktenīgajā dienā viņa atradās kopā ar kādu vīrieti, kas dzīvo pāris kilometrus no viņas.

Sākotnējā informācija liecina, ka meitene nodurta ar auksto ieroci, bet slepkavības apstākļi ir neskaidri. Likumsargi pagaidām neatklāj vai kriminālprocesā ir aizdomās turamie un, vai kāds no tiem jau izolēts no sabiedrības.