foto: LETA
Nederīgo aplokšņu pieskaitīšana Rīgas domē ievēlēto deputātu vidū ļāvusi pakāpties tikai Mitrofanovam
Latvijas Krievu savienības politiķis Miroslavs Mitrofanovs.
Politika
2020. gada 17. septembris, 23:27

Nederīgo aplokšņu pieskaitīšana Rīgas domē ievēlēto deputātu vidū ļāvusi pakāpties tikai Mitrofanovam

Jauns.lv / LETA

Sākotnēji par nederīgām atzīto vēlēšanu aplokšņu pieskaitīšana Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātiem pašvaldībā ievēlēto deputātu vidū ļāvusi pakāpties tikai Latvijas Krievu savienības (LKS) politiķim Miroslavam Mitrofanovam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

60 domē ievēlēto deputātu vidū pirms sākotnēji par nederīgajām atzīto vēlēšanu aplokšņu saskaitīšanas LKS saraksta līderis Mitrofanovs vēlēšanās bija finišējis ar 45.lielāko balsu skaitu.

Taču papildu biļetenu pieskaitīšanas rezultātā Mitrofanovam izdevās iegūt papildu 27 balsis, tādējādi apsteidzot domē iekļuvušo Ievu Branti (NA/LRA), kura ieguva papildu 14 balsis.

Pārējo domē ievēlēto deputātu reitings nav mainījies.

Kā ziņots, trijos iecirkņos neapzīmogotajās un nekorekti apzīmogotajās vēlēšanu aploksnēs ievietoto biļetenu pieskaitīšana Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātiem nav ietekmējusi jaunievēlētās Rīgas domes provizorisko sastāvu,  apstiprināja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Laura Zaharova.

Līdz ar to pēc 661 iepriekš par nederīgu atzītas vēlēšanu aploksnes atvēršanas un tajās esošo biļetenu saskaitīšanas nav mainījies ne partiju iegūto mandātu sadalījums Rīgas domē, ne arī pašvaldībā ievēlētie deputāti.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu balsu pārskaitīšana tika veikta, pamatojoties uz Administratīvās apgabaltiesas spriedumiem. Tiesa uzdeva CVK nodrošināt trijos vēlēšanu iecirkņos konstatēto korekti neapzīmogoto aplokšņu satura pieskaitīšanu vēlēšanu rezultātiem, jo tā nekonstatēja ļaunprātīgu iecirkņa komisijas locekļu vai trešo personu rīcību saistībā ar neapzīmogotu un nepareizi apzīmogotu vēlēšanu aplokšņu izmantošanu iecirkņos.