foto: Twitter @JurisMillers
Lielo nokrišņu dēļ applūdusi Lucavsala
Sabiedrība
2020. gada 17. septembris, 19:35

Lielo nokrišņu dēļ applūdusi Lucavsala

Jauns.lv / LETA

Ņemot vērā ceturtdienas laikapstākļus - lielo vēju un stipros nokrišņus visas dienas garumā -, applūdusi Lucavsalas teritorija,  apstiprināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš pastāstīja, ka Lucavsalas plūdu postījumus pašvaldība vērtēs piektdien, bet patlaban seko līdzi notikumu attīstībai. Pēc Vidauska teiktā, Lucavsalā daudzviet ūdenslīmenis ir cēlies, bet situācija nav dramatiska.

Kā apgalvoja Vidauskis, teritoriju uzmana pašvaldības glābēju postenis, lai pārliecinātos, ka neviens iedzīvotājs nav nolēmis atpūsties Lucavsalā šajos apstākļos. Ja būs negadījums, pašvaldības postenis informēs atbildīgos dienestus. 

Jau ziņots, ka, pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, ceturtdien līdz plkst.15 ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās Rīgas centrā sasniedzis 21 metru sekundē (m/s), Daugavgrīvā - 24 m/s.  Ūdens līmenis paaugstinājies aptuveni metru virs vidējā līmeņa, tādēļ spēkā dzeltenais brīdinājums. Plūdi nav gaidāmi.

Vēja postījumi 17. septembrī

gallery icon
43

Tāpat ziņots, ka pagājušajā naktī salās Somijas rietumu piekrastē - Botnijas līcī - vējš brāzmās pastiprinājās līdz 35 m/s. Vēja vidējais ātrums vietām sasniedza 29 m/s, kas atbilstoši Boforta skalai ir ļoti stipra vētra.

No rīta arī salās Igaunijas ziemeļrietumos vējš sasniedza vētras spēku - 21 m/s, brāzmās 29 m/s.