foto: LETA
Jaunveidojamā Rīgas domes koalīcija varētu pārveidot divus departamentus
"Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" apvienotā saraksta līderis Mārtiņš Staķis (no kreisās) un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Latvijas Reģionu apvienība" kopīgā saraksta pārstāvji Einārs Cilinskis, un Edvards Smiltēns pēc tikšanās, kurā pārrunāja Rīgas domes jaunā sasaukuma koalīcijas veidošanu.
Politika
2020. gada 1. septembris, 15:16

Jaunveidojamā Rīgas domes koalīcija varētu pārveidot divus departamentus

Jauns.lv / LETA

Jaunveidojamā Rīgas domes koalīcija varētu pārveidot divus pašvaldības departamentus, jaunos departamentu direktorus izraugoties konkursos.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, sākotnējā sadarbības memorandā koalīcijas partneriem "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) piedāvā Mājokļu un vides departamentu un Labklājības departamentus reorganizēt, izveidojot Vides un klimata departamentu un Labklājības un mājokļu departamentu.

Reorganizēto departamentu direktori tikšot izvēlēti un iecelti atklātos konkursos.

Sadarbības memorandā nostiprināta iepriekšējā vienošanās par to, ka arī pilsētas izpilddirektors jāizraugās atklātā konkursā.

Tādējādi jaunā koalīcija plāno uzlabot Rīgas domes Centrālās administrācijas darbu.

Pašlaik Mājokļu un vides departamenta direktors ir Anatolijs Aļeksejenko, kurš piedalījās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, startējot no "Gods kalpot Rīgai" (GKR) saraksta.

Savukārt Labklājības departamentu vada Irēna Kondrāte, kura saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja informāciju, savulaik bijusi GKR biedre un maksājusi partijai biedra naudas. Pēc internetā pieejamās informācijas, Kondrāte, kopā ar miljonāru Ēriku Teilānu ievadīja laulības dzīvē kādreizējo Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S).

Jau ziņots, ka tiek rosināts reorganizēt Mājokļu un vides komiteju, pārveidojot to par Pilsētvides un klimata komiteju. Savukārt Sociālo lietu komiteju piedāvāts pārveidot par Sociālo un mājokļu lietu komiteju.

Jau ziņots, ka četri Rīgas domē ievēlētie politiskie spēki vienojušies par koalīcijas veidošanu, patlaban kā mēra amata kandidātu izskatot APP saraksta līderi Mārtiņu Staķi. Koalīcijas veidošanas sarunās piedalās APP, "Jaunā vienotība", Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.