foto: unsplash.com
Sākoties skolas gaitām, policija aicina vecākus pārrunāt ar bērniem drošības jautājumus
Foto ilustratīva nozīme.
Tava izglītība
2020. gada 1. septembris, 13:48

Sākoties skolas gaitām, policija aicina vecākus pārrunāt ar bērniem drošības jautājumus

Jauns.lv / LETA

Sākoties jaunajam mācību gadam, Valsts policija (VP) aicina vecākus pārrunāt ar saviem bērniem drošības jautājumus, lai varētu mierīgi pavadīt skolas laiku, informēja VP.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc neierasti ilgāka pārtraukuma pilsētās un skolās atgriežas bērni, tāpēc būtiski atcerēties par braukšanas ātruma ierobežojumiem mācību iestāžu tuvumā. Tāpat svarīgi būt uzmanīgiem pie gājēju pārejām, luksoforiem, pie sabiedriskā transporta pieturām, kā arī vietās, kur redzamību apgrūtina novietoti transportlīdzekļi vai citi šķēršļi.

Lai netiktu apdraudēti apkārtējie satiksmes dalībnieki un galvenais, lai skolēns varētu sevi pasargāt, vecākiem ir jāmāca savām atvasēm drošība uz ceļa. Policija aicina iemācīt bez vecāku palīdzības individuāli izstaigāt maršrutu no mājām līdz skolai vai interešu pulciņam. Tas palīdzēs bērnam neapjukt, ja gadās brīdis, kad jānokļūst vienam pašam mājās.

Tāpat svarīgi atgādināt par vietām, kur varētu veidoties bīstamas situācijas - jāpiekodina šķērsot ielu tikai atļautās un labi pārredzamās vietās, neiziet uz brauktuves aiz šķēršļa, kas traucē autovadītājam bērnu pamanīt.

Pārvietojoties pa ceļu, ir bīstami klausīties mūziku austiņās, jo tas novērš uzmanību no notiekošā uz ceļa. Bērniem, kuru ceļš uz mājām no skolas ved gar pļavām vai mežiem, ir jāatgādina, ka nedrīkst aiztikt un ēst nezināmas izcelsmes augus un sēnes.

Ja bērns dodas ar velosipēdu uz skolu vai treniņu, noteikti ir jāparūpējas par divriteņa drošību. To nedrīkst atstāt nepieskatītu - tas jāpieslēdz ar drošības slēdzeni.

Būtiski ir iemācīt savām atvasēm operatīvo dienestu tālruņus, atgādina VP.