foto: LETA
Rīgā šogad slēgta viena skola
Sabiedrība
2020. gada 24. augusts, 15:38

Rīgā šogad slēgta viena skola

Jauns.lv / LETA

Turpinoties Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu tīkla optimizācijai, šogad slēgta viena skola - Rīgas Lastādijas pamatskola, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Izglītības kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes priekšnieks Ivars Balamovskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lastādijas pamatskolas telpas nodotas Andreja Pumpura Rīgas 11. pamatskolas sākumskolas mācību procesa nodrošināšanai.

Kā informē departaments, šogad vairākām skolām tika mainīts izglītības tips. Viena Rīgas skola ieguva valsts ģimnāzijas statusu - Rīgas Valsts klasiskā ģimnāzija. Palielināts arī to Rīgas skolu skaits, kas īsteno iekļaujošo izglītību, šobrīd tādas ir 25.

Tāpat kā iepriekšējos, arī šajā mācību gadā Rīgas skolu 5. - 12. klašu skolēniem būs pašvaldības apmaksātas brīvpusdienas, bet 1. - 4. klašu skolēniem pusdienas tiek daļēji finansētas gan no valsts, gan pašvaldības budžeta. Skolēnu ēdināšanas pakalpojuma segšanai Rīgas pašvaldība gadā piešķir vairāk nekā deviņus miljonus eiro.

No septembra vairāk nekā puse Rīgas skolu īstenos mācību procesa A modeli, mācības organizējot lielākoties klātienē.

No kopumā 108 skolām, kuras sāks mācības šajā mācību gadā, 62 skolas izvēlējušās realizēt A modeli. Tas paredz mācības, lielākoties, organizēt klātienē, bet vecāko klašu skolēniem, sākot no 7. klases, vismaz vienu dienu nedēļā mācības organizēt attālināti.

46 skolas šobrīd plāno realizēt B modeli, kas paredz lielāku daļu mācību organizēt attālināti.

Skolas vēl turpina izstrādāt savus mācību organizēšanas plānus. Par to, kā notiks mācību process nākamajā gadā, vecākus informēs līdz 27.augustam, informēja departamenta direktors Māris Krastiņš.

Viņš uzsvēra, ka šajā situācijā nevar salīdzināt vienu skolu ar otru, jo katrai skolai ir atšķirīgas iespējas, telpu izvietojums un skolotāju resursi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās