foto: LETA
Ugunsgrēka dēļ no dzīvojamās mājas Rīgā evakuē vairākus desmitus cilvēku
112
2020. gada 18. augusts, 09:06

Ugunsgrēka dēļ no dzīvojamās mājas Rīgā evakuē vairākus desmitus cilvēku

Jauns.lv / LETA

Šorīt Rīgā izcēlis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šorīt ap plkst.6 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu Rīgā, kur no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas logiem cēlās dūmi. Notikuma vietā tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg sadzīves mantas 30 kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas tika evakuēti 19 un, izmantojot glābšanas maskas, izglābti vēl pieci cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Nepilnas stundas laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 53 izsaukumus: 30 - uz ugunsgrēku, tai skaitā četru meža ugunsgrēku, dzēšanu, 11 - uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, divos gadījumos meža zemsedze, četros gadījumos bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, sausā zāle, vieglā automašīna, televizors, koka konstrukcijas noliktavā, elektrosadales skapis, elektroinstalācija, labības rugāji, siens, kombains, divos gadījumos šķūņi, malka, neapsaimniekota ēka.

Tēmas