VIDEO: Vai šoferis ignorē luksoforu? Aculieciniekus satrauc video ar “Rīgas Satiksmes” trolejbusu
Sabiedrība
2020. gada 13. augusts, 14:14

VIDEO: Vai šoferis ignorē luksoforu? Aculieciniekus satrauc video ar “Rīgas Satiksmes” trolejbusu

Jauns.lv

Portālā “Twitter” šorīt nonācis video, kurā, iespējams, redzams, kā kāds no “Rīgas Satiksmes” trolejbusu šoferiem turpina braukt, ignorējot sarkano gaismu luksoforā. Sociālā tīkla lietotāji norāda, ka satraucošā aina fiksēta vietā, kur pirms vairākiem gadiem jau nāvējoši tika notriekta māte ar meitu.

Spriežot pēc datiem, kurus satur veiktais videoieraksts, incidents fiksēts 13. augustā, pulksten 8.48 no rīta.

Videomateriālā nofilmēts 18. maršruta trolejbuss, kurš brauc garām luksoforam, kurā, vismaz skatoties no pretējās puses, jau var redzēt degam sarkano gaismu.

Tas notiek īsi pirms tam, kad brauktuvi šajā vietā šķērso cilvēki. Incidents nofilmēts Aleksandra Čaka ielas 132 tuvumā, pie krustojuma ar Ērgļu ielu un Alauksta ielu.

“Rīgas Satiksme” sola izvērtēt incidentu

“Tā pati pāreja, kur pie sarkanā 2014. gada maijā trolejbuss nobrauca māti un mazu meitenīti,” daloties ar video, “Twitter” raksta kāds lietotājs.

“Cik cilvēki vēl ir jānobrauc, lai beidzot “Rīgas Satiksmes” vadītāji sāktu ievērot luksofora aizliedzošo signālus!!!” norāda cits.

Spriežot pēc “Twitter” publikāciju ierakstiem, uzņēmums “Rīgas Satiksme” jau ir informēts par incidentu.

Jauns.lv vērsās galvaspilsētas sabiedriskā transporta uzņēmumā, lai jautātu, vai trolejbusa vadītājs jau ir noskaidrots, vai notikušais tiek izmeklēts un kāds sods pienākas atbildīgajam šoferim, ja tiek konstatēts pārkāpums.

“Rīgas Satiksme” Klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis telefonsarunā informēja, ka videomateriālu šobrīd vērtē uzņēmuma speciālisti.

“Pārbaudām katru šādu gadījumu un, ja tiek konstatēts pārkāpums, tiek piemērots arī sods. Braukšana pie sarkanās gaismas, protams, ir smags pārkāpums, par kuru var sekot arī atlaišana no darba,” pauda Zaķis.

Šajā vietā jau notikusi traģēdija

Jāpiebilst, ka 2014. gada 26. maijā konkrētajā vietā, saskaņā ar Valsts policijas izmeklēšanā konstatēto, 18. trolejbuss, pie kura stūres bija tobrīd 59 gadus veca vadītāja, uz gājēju pārejas notrieca māti ar meitu.

Meita gāja bojā notikuma vietā, savukārt mātes dzīvība izdzisa tās pašas dienas vakarā, slimnīcā.

Vairāk par to, kā izvērtās bez sievas un meitas vienā dienā palikušā vīrieša cīņa par kompensāciju, var lasīt šeit.

Savulaik ar īpašu cinismu, izpelnoties pat tiesas nosodījumu, izcēlās arī ar šo konkrēto lietu tolaik saistītā zvērinātā advokāte Jeļena Alfejeva, kura pārstāvēja “Rīgas Satiksmes” apdrošināšanas kompāniju “Gjensidge”. Par to plašāk stāstīts šeit.