foto: LETA
"airBaltic" katru nedēļu pārskata lidojumu grafiku
Sabiedrība
2020. gada 10. augusts, 17:34

"airBaltic" katru nedēļu pārskata lidojumu grafiku

Jauns.lv / LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", balstoties uz aktuālo iknedēļas ziņojumu no Slimības profilakses un kontroles centra (SPKC) par Covid-19 izplatību valstīs, pārskata un pielāgo lidojumu grafiku, pauda "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Viņa uzsvēra, ka "airBaltic" lidojumus izpilda tikai atbilstoši atbildīgo iestāžu rīkojumiem un rekomendācijām, kā prioritāti izvirzot darbinieku un pasažieru veselību un drošību. Lidsabiedrība regulāri seko līdzi atbildīgajām institūcijām un situācijai. Katru nedēļu, balstoties uz aktuālo iknedēļas ziņojumu no SPKC par Covid-19 izplatību valstīs, "airBaltic" attiecīgi pārskata un pielāgo lidojumu grafiku.

Jebkuru lidojumu izmaiņu gadījumā "airBaltic" proaktīvi informē pasažierus, individuāli nosūtot informāciju par izmaiņām un alternatīvām. Ja pasažieris biļeti iegādājies caur tūrisma aģentūru, kas šajā situācijā ir starpnieks, tad par lidojuma izmaiņām informāciju sniegs tās pārstāvji, ja vien pasažieris no tūrisma aģentūras puses nav norādīts kā galvenā kontaktpersona.

Lidsabiedrībā arī informēja, ka svētdien, 9.augustā, tehnisku iemeslu dēļ nestrādāja pasažieru apziņošanas sistēma atsevišķām rezervācijām, taču šobrīd šī problēma tiek risinātā ar augstāko prioritāti.

Gadījumā, ja paaugstinātas Covid-19 izplatības dēļ ir atcelts lidojums uz konkrētu galamērķi mazāk nekā 14 dienas pirms izlidošanas, "airBaltic" pasažieriem piedāvā iespēju ceļojumu samainīt uz citu datumu vai alternatīvu maršrutu nokļūšanai galamērķī. Tāpat ir iespēja arī mainīt atcelto lidojumu uz citu galamērķi no lidsabiedrības piedāvātā saraksta līdzīgā attālumā.

Papildus tam, ja reiss ir atcelts, tad pasažieri var arī izvēlēties divas papildu opcijas - pieprasīt naudas atmaksu dāvanu kartes (ar papildu vērtību +20 eiro katrā virzienā) vai bankas pārskaitījuma veidā.

Jau vēstīts, ka šogad pirmajā pusgadā "airBaltic" pārvadājusi 810 317 pasažierus, kas ir par 64% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder vairāk nekā 96% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - mazāk nekā 4% akciju.