foto: LETA
Darbam Rīgas domes vēlēšanu iecirkņos tomēr pieteicies nepieciešamais darbinieku skaits
Politika
2020. gada 29. jūlijs, 16:17

Darbam Rīgas domes vēlēšanu iecirkņos tomēr pieteicies nepieciešamais darbinieku skaits

Jauns.lv / LETA

Darbam Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu balsošanas iecirkņos pieteicies nepieciešamais darbinieku skaits, turklāt pat ar nelielu rezervi, pastāstīja Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopā 156 iecirkņos strādāšot ap pusotrs tūkstotis darbinieku. Augusta pirmajā nedēļā pilsētas Vēlēšanu komisijai šie darbinieki būs oficiāli jāievēl iecirkņu vēlēšanu komisijās, kā arī jānozīmē šo komisiju priekšsēdētāji un sekretāri.

Nedaudz pēc augusta vidus plānots veikt iecirkņu darbinieku apmācību un atkarībā no epidemioloģiskās situācijas tiks izlemts, kā to veikt - klātienē vai attālināti, skaidroja Kokins. Ja tas būs nepieciešams un iespējams, viena iespēja ir iecirkņu vēlēšanu darbiniekus apmācīt vairākās grupās.

Vēlēšanu komisijās lielākoties plānots ievēlēt darbiniekus, kas vismaz vienu reizi jau ir strādājuši šo darbu, lai komisija nebūtu bez pieredzes, norādīja Vēlēšanu komisijas vadītājs. Īpaši svarīga ir profesionālu priekšsēdētāju iecelšana, lai atbilstoši lēmumi tiktu pieņemti arī iepriekš neparedzētās situācijās, skaidroja Kokins.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks augusta beigās. Jau ziņojām, ka iepriekš trūka ievērojams skaits darbinieku.