foto: Paula Čurkste/LETA
Mobilā lietotne "Apturi Covid" līdz šim lejupielādēta 105 000 reizes
Lietotne "Apturi Covid" neievāc GPS datus un neizseko lietotājus.
Sabiedrība
2020. gada 28. jūlijs, 13:12

Mobilā lietotne "Apturi Covid" līdz šim lejupielādēta 105 000 reizes

Jauns.lv / LETA

Covid-19 pandēmijas ierobežošanai radītā mobilā lietotne "Apturi Covid" līdz šim lejupielādēta 105 000 reizes, informēja lietotnes "Apturi Covid" komunikācijas vadītāja Elīna Lidere.

Viņa norādīja, ka pēdējo divu nedēļu laikā pieaugums ir straujāks, ko veicinājusi saslimušo skaita palielināšanās. "Jo brīvāk cilvēki dzīvo, dodoties uz darbu birojos un apmeklējot ēdināšanas un izklaides vietas, jo nozīmīgāka kļūst lietotnes izmantošana cīņā ar vīrusa ierobežošanu," viņa uzsvēra.

Kā liecina lietotņu veikala "Google Play" informācija, patlaban 720 iedzīvotāji lietotni piecu zvaigžņu skalā novērtējuši ar 3,5 zvaigznēm, bet "App Store" 255 lietotāji "Apturi Covid" novērtējuši ar vidēji 4,4 zvaigznēm. Salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām, lietotnes vērtējums ir saglabājies nemainīgs.

Jau ziņots, ka no 29.maija ir pieejama Latvijā izstrādātā brīvprātīgā kontaktu fiksēšanas lietotne "Apturi Covid".

Mobilo lietotni "Apturi Covid" brīvprātīgi un bez maksas radījuši pašmāju informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares un zinātnes pārstāvji, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, vienlaikus palīdzot valsts tautsaimniecībai un iedzīvotājiem atgriezties ierastajā darba ritmā.

Lietotne "Apturi Covid" neievāc GPS datus un neizseko lietotājus. Viedtālruņi, kuros tā būs uzstādīta, ar "Bluetooth" palīdzību apmainās ar signāliem jeb digitāliem "rokasspiedieniem", ko uzglabā lietotāja tālrunī šifrētā veidā. Ja viena tālruņa lietotājs saslims, otrs tiek brīdināts, ka kādā brīdī savās ikdienas gaitās ir saskāries ar Covid-19 inficētu cilvēku. Inficētā persona un vieta, kur noticis kontakts, lietotājam paliek anonīma.