Sabiedrība
2020. gada 22. jūlijs, 12:08

Jaunajā “Likumā un Taisnībā” noderīgas ziņas šoferiem un ne tikai

"Likums un Taisnība"

Autovadītājus par pārkāpumiem gaida bargāki sodi – konkrēti, par ko un kādi lasiet jaunajā žurnālā “Likums un Taisnība”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja esat nolēmis iegādāties lietotu auto, arī der izlasīt “Likumā un Taisnībā” publicēto rakstu “Nobraukuma rādītājus vilto uz nebēdu”. Autors Kārlis Seržants atmasko tirgotāju viltības un skaidro, kā rīkoties, lai nenopirktu sen nobrauktu lūzni.

Olga un Ojārs Reinholdi 2012. gadā nopirka 1200 kvadrātmetru lielu zemes gabalu Carnikavā netālu no Gaujas kā domājamo daļu. Tagad viņi kļuvuši par kaimiņa iegribu ķīlniekiem, kurš liek šķēršļus pat pārvietojamās pirtiņas un citas mantas aizvešanai.  Novada būvvalde izliekas šo situāciju nesaprotam, Reinholdiem piemēro naudas sodus, bet nekaunīgajam kaimiņam neko nevar padarīt.    

Ar savu stāstu pie “Likuma un Taisnības” vērsusies Dace. Viņas nu jau aizsaulē aizgājusī māte neļāva privatizēt trīsistabu dzīvokli, un tagad Dace ar bērniem tajā ir tikai īrnieki. Vai viņai ir kādas iespējas mainīt mātes untuma dēļ radīto situāciju?
Kāda rīdziniece sava devītā stāva dzīvoklī noņēmusi lodžijai malas – lai vairāk gaismas un var sauļoties. Ko par bīstamo pašdarbību saka būvvaldē?

Un vai no dzeramnaudas jāmaksā nodokļi? Vai nama apsaimniekotājs var noteikt remontdarbiem atļauto laiku? Vai pansionātā var aizliegt spēlēt “Superbingo”? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem lasiet jaunajā “Likumā un Taisnībā”.

Žurnāla "Likums un Taisnība" jaunais numurs nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī "Bolt Food" lietotnē "Narvesen" veikala sadaļā "žurnāli", kā arī digitālā formā www.zurnali.lv "App Store" un "Google play".