Sabiedrība
2015. gada 12. oktobris, 09:04

Rīko putnu vērošanas sacensībās "Rīgas putnu cīņa 2015"

Jauns.lv

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) rīko putnu vērošanas sacensībās "Rīgas putnu cīņa 2015", kas notiks 24.oktobrī, informē LOB.

Tiek norādīts, ka scensību mērķis ir divu līdz četru cilvēku komandai astoņu8 stundu laikā Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas robežās novērot un reģistrēt iespējami vairāk putnu sugu, bet papildu punkti piešķirami par noteiktiem putnu dzimumiem un pasugām.

"Rīga atrodas uz ūdeņiem - tās teritorijā ir divi lieli ezeri - Juglas ezers un Ķīšezers, Daugavas ieleja, daudz mazāku ezeru, dīķu, upju un strautu, Rīgas jūras līča piekraste. Starp ūdeņiem atrodas mežu masīvi, pļavas, vairāki polderi, daudzi kopti un nekopti "baronu laiku" lapkoku parki. Šie biotopi mijas ar blīvi un ne tik blīvi apbūvētu teritoriju, kurā dzīvo ap 700 tūkstošiem cilvēku. Šāda dažādu biotopu mozaīka piesaista putnus, kuri izvēlas šo pilsētu par savu ligzdošanas vietu vai uzturas tajā migrācijas laikā, vai atlido uz šejieni, lai pavadītu ziemas periodu," pauž Rīgas putnu pētnieks Ruslans Matrozis.

Komandas sacensībām jāpiesaka līdz 20.oktobrim

BNS