foto: unsplash.com
Grobiņā sešās iecienītākajās novada peldvietās uzstādīti glābšanas riņķi
Novadu ziņas
2020. gada 22. jūnijs, 20:59

Grobiņā sešās iecienītākajās novada peldvietās uzstādīti glābšanas riņķi

Jauns.lv / LETA

Rūpējoties par peldētāju drošību, Grobiņas novada pašvaldība sešās iecienītākajās Grobiņas novada peldvietās uzstādījusi glābšanas riņķus, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Pastore.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa stāstīja, ka neskatoties uz to, ka Grobiņas novadā nav oficiāli atzītas peldvietas, kas pakļautas speciālām pārbaudēm un noteikumiem, novadā ir vairākas ūdenskrātuves, kas laika gaitā kļuvušas īpaši iemīļotas peldēšanai un citām izklaidēm uz ūdens.

Lai rūpētos par cilvēku drošību tajās, pie sešām ūdenstilpnēm visā novadā uzstādīti glābšanas riņķi ar aptuveni 25 metru garu trosi. Glābšanas ierīces piestiprinātas pie statīva. Trose nepieciešama gan tāpēc, lai peldētāju, kam nepieciešama palīdzība, kopā ar visu glābšanas riņķi izvilktu krastā, gan arī tāpēc, lai riņķi neaiznestu garnadži, piebilda Pastore.

Pašvaldība aicina būt piesardzīgiem peldoties vai citādi izklaidējoties uz ūdens, kā arī ūdens tuvumā. Tāpat pašvaldība lūdz saudzēt drošības inventāru.

Peldriņķi izvietoti Grobiņā Dzirnavu dīķa peldvietā pretim Sporta centram, Medzes pagastā "Plienkalnos" divi glābšanas riņķi dažādās vietās, Gaviezes centra dīķa peldvietā, Grobiņas pagasta Dubeņu ūdenskrātuvē pie Dubeņu kapsētas, Bārtas pagastā pie ugunsdzēsības dīķa, netālu no mājām "Ķīburi", Bārtas pagastā pie Mednieku dīķa.