foto: Edijs Pālens/LETA
Levits norāda, ka Covid-19 krīzes pārbaudījums ir godam izturēts
Levits savā runā īpaši pateicās veselības sistēmas pašaizliedzīgajiem darbiniekiem.
Sabiedrība
2020. gada 18. jūnijs, 10:21

Levits norāda, ka Covid-19 krīzes pārbaudījums ir godam izturēts

Jauns.lv / LETA

Covid-19 krīze bija pārbaudījums mūsu valstij, un tas ir godam izturēts, šodien Saeimas pavasara sesijas noslēgumā, uzrunājot parlamentu, teica Valsts prezidents Egils Levits.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts prezidents savā runā īpaši pateicās veselības sistēmas pašaizliedzīgajiem darbiniekiem, kuri Covid-19 apstākļos rūpējas par saviem pacientiem.

Tāpat Valsts prezidents pateicās pārējiem iedzīvotājiem un akcentēja, ka krīze pierādīja, ka spējam sadarboties un rīkoties dinamiski un mērķtiecīgi. Levits norādīja, ka šīs spējas nevajadzētu pazaudēt arī turpmākā darbībā.

Covid-19 ir mūs visus digitalizējis un transformējis, un Saeima kā viens no pirmajiem parlamentiem Eiropā un pasaulē ir ieviesis attālinātu darbu, pauda valsts augstākā amatpersona. Levits uzsvēra, ka nav šaubu, ka šāda Saeimas attālinātā darba prakse atbilst Satversmei, jo tā ir piemērojama arī ārkārtējos apstākļos. Arī ārkārtējos apstākļos valsts institūcijām ir jāīsteno savas kompetences, norādīja Valsts prezidents.

Reizē krīze arī parādījusi demokrātijas vājās vietas, jo ir nepieciešama daudz augstāka sadarbības kultūra valsts pārvaldē, pauda Levits. Pašlaik valsts sistēmas mazspēja izpaužas informācijas telpas politikā, tāpat nav konsekventas pieejas jauno un digitālo tehnoloģiju jomu politikā, norādīja valsts augstākā amatpersona, vēršot uzmanību uz nepieciešamajiem uzlabojumiem.

Saeimas pavasara sesija noslēgsies 19.jūnijā, bet laikā līdz rudens sesijai parlamentam būs iespēja nepieciešamības gadījumā turpināt sanākt ārkārtas sēdēs.