foto: LETA
Varakļānus neiekļauj topošajā Madonas novadā
Politika
2020. gada 9. jūnijs, 19:17

Varakļānus neiekļauj topošajā Madonas novadā

Jauns.lv / LETA

Saeima šodien atbalstīja deputāta Edmunda Teirumnieka (VL-TB/LNNK) priekšlikumu topošajā Madonas novadā neiekļaut Murmastienes pagastu, Varakļānu pagastu un Varakļānu pilsētu.

Tādējādi Saeima lēmusi pretēji iepriekš atbildīgajā komisijā lemtajam. Par šo jautājumu Saeimā raisījās plašas debates, deputātu viedokļiem daloties.

Saeimai vēl jālemj par dažiem citiem priekšlikumiem attiecībā uz Varakļānu novada atrašanās vietu pēc administratīvi teritoriālās reformas (ATR). Viens no šiem priekšlikumiem paredz atsevišķa Varakļānu novada izveidošanu, cits priekšlikums saistīts ar to, vai Varakļāniem iekļauties topošajā Rēzeknes novadā. 

Likumprojekta tabulā norādīts, ka iepriekš otrajā lasījumā atbalstīts, ka Varakļāni iekļausies topošajā Rēzeknes novadā.

Savukārt jaunveidojamajā Madonas novadā lemts apvienot četras līdz šim patstāvīgas pašvaldības. Līdz ar to Madonas novada sastāvā pēc reformas būs Aronas pagasts, Barkavas pagasts, Bērzaunes pagasts, Cesvaines pagasts, Cesvaines pilsēta, Dzelzavas pagasts, Ērgļu pagasts, Indrānu pagasts, Jumurdas pagasts, Kalsnavas pagasts, Lazdonas pagasts, Liezēres pagasts, Lubānas pilsēta, Ļaudonas pagasts, Madonas pilsēta, Mārcienas pagasts, Mētrienas pagasts, Ošupes pagasts, Praulienas pagasts, Sarkaņu pagasts, Sausnējas pagasts un Vestienas pagasts.

Saeimai vēl jālemj arī par likumprojektu kopumā.

Kā ziņots, parlaments šodien ATR likumprojektu turpina skatīt galīgajā lasījumā.