foto: unsplash.com
Pērkona negaisa dēļ vairākiem kanāliem "Tet" televīzijā traucēts signāls
Sabiedrība
2020. gada 8. jūnijs, 17:05

Pērkona negaisa dēļ vairākiem kanāliem "Tet" televīzijā traucēts signāls

Jauns.lv / LETA

Pērkona negaisa dēļ virs Rīgas vairākiem televīzijas kanāliem netiek saņemts satelīta signāls, līdz ar to arī ietekmēta kanālu darbība telekomunikācijas uzņēmuma "Tet" televīzijās,  pastāstīja "Tet" sabiedrisko attiecību un korporatīvās daļas direktore Lāsma Trofimova.

Sākoties negaisu sezonai, "Tet" atgādina iedzīvotājiem, ka pērkona negaisa laikā, lai pasargātu savas elektroiekārtas - televizorus, dekoderus, datorus un citu mājsaimniecībā lietoto tehniku - no bojājumiem, tās ir jāatvieno no strāvas.

Tāpat arī Virszemes televīzijai jāatvieno antenas vads, kas savieno dekoderu ar āra antenu, kā arī interneta tīkla vads jāatvieno no modema.

Savukārt, lai turpinātu skatītos televīziju un lietotu internetu, atliek pieslēgt iepriekš atvienotās ierīces.

Ja negaisa dēļ radušies interneta vai televīzijas darbības pārtraukumi, pēc negaisa beigām "Tet" iesaka atslēgt un pēc tam pieslēgt elektrībai modemu un dekoderu.

Jau ziņots, ka "Tet" konsolidētais apgrozījums pērn bija 227,603 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa saruka par 13,3% un bija 36,202 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij AS "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "T2T", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.