foto: Twitter
Ozolu kūdras purvā izcēlies ugunsgrēks; vējš veicina liesmu izplatīšanos
Sabiedrība
2020. gada 30. maijs, 19:07

Ozolu kūdras purvā izcēlies ugunsgrēks; vējš veicina liesmu izplatīšanos

Jauns.lv / LETA

Sestdien izcēlies ugunsgrēks Ozolu kūdras purvā, Kuldīgas novadā,  pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Informāciju par ugunsgrēku VUGD saņēmis plkst.15.23. Ugunsgrēka platība sākotnēji bija aptuveni četri hektāri.

Šobrīd degšanas platība ir palielinājusies - apmēram 70 hektāri. Ugunsgrēku dzēš 20 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām, 20 Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki ar trīs autocisternām, aptuveni 20 kūdras ražošanas uzņēmuma piesaistīti cilvēki ar traktortehniku un citi.

Dzēšanas darbos iesaistīts arī NBS helikopters, kas ūdeni lej no gaisa.

Purvā saimniekojošā uzņēmuma "Baloži & Ko" pārstāvis Artis Freibergs portālam "Kurzemnieks" sacīja, ka situācija lielā vēja dēļ ir neprognozējama un sarežģīta. Stiprais vējš dūmus pūš uz Mežvaldes un Kuldīgas pusi, un iedzīvotājiem ieteicams neturēt vaļā logus.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka tiesības strādāt Ozolu kūdras purvā uz 20 gadiem SIA "Baloži & Ko" ieguva 2005.gadā.

Uzņēmuma mājaslapā norādīts, ka Ozolu kūdras purvā tiek iegūta frēzkūdra un grieztā sūnu kūdra. Katru gadu vidēji tiek iegūts ap 100 000 kubikmetru frēzkūdras un 30 000 kubikmetri grieztās sūnu kūdras.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums pērn strādāja ar 939 474 eiro apgrozījumu, kas bija par 9% mazāk nekā 2018.gadā, bet peļņa pieauga par 75% un bija 706 899 eiro.

"Baloži & Ko" īpašnieki ir Vācijas uzņēmums "OvL Kunststofftechnik" (50%), Heinriks Martens (25%) un Johanam Martenam piederošā SIA"Compaqpeat" (25%).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās