foto: Juris Rozenbergs
IzDzīvotāji: “Uz galda bija sataisīts rasols, kafija!” Mediķe atklāj, kā gājis pirmajos Covid-19 izsaukumos
Saglabāt mierīgu prātu, darot tik ļoti atbildīgo darbu, NMPD dienesta mediķei Kristai esot palīdzējusi gan profesionālā sagatavotība, gan arī medicīnisko filmu skatīšanās.
Viedokļi
2020. gada 29. maijs, 06:11

IzDzīvotāji: “Uz galda bija sataisīts rasols, kafija!” Mediķe atklāj, kā gājis pirmajos Covid-19 izsaukumos

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķe Krista videointervijā ar Jauns.lv izstāsta par to, kāda ir ikdiena un kā mediķus Covid-19 izsaukumos mēdz sagaidīt bērni un pensionāri.

Sākumā arī pašu mediķu aprindās valdījusi sava veida neziņa par to, kā tad īsti noritēs darbs bezprecedenta situācijā, kādu Latvijā ir radījusi Covid-19 pandēmija.

Saglabāt mierīgu prātu, darot tik ļoti atbildīgo darbu, Kristai esot palīdzējusi gan profesionālā sagatavotība, gan arī medicīnisko filmu skatīšanās.

Papildus patiesi amizantiem stāstiem no sākotnējiem ar Covid-19 saistītajiem izsaukumiem, dienesta mediķe dalās arī savās pārdomās par pašreizējo laiku.

Par projektu “IzDzīvotāji”:

Jauns.lv videointerviju projekta “IzDzīvotāji” mērķis ir dot vārdu ļaudīm, kuru dzīvi visdažādākajos veidos ir ietekmējusi jaunā koronavīrusa izraisītā slimība un ar to saistītie ikdienas ierobežojumi.

Pieredze, pārdzīvojumi un piedzīvojumi – šo visu atklāsim caur visdažādāko dzīves gājumu cilvēku stāstiem, kas fiksē šā neparastā laika mirkļus.