foto: Evija Trifanova/LETA
"Rīgas satiksmes" kontrolieri novērojuši, ka arvien vairāk pasažieru lieto mutes un deguna aizsegus
Mutes un deguna aizsegus sabiedriskajā transportā lieto arvien vairāk pasažieru.
Runā Rīga
2020. gada 28. maijs, 09:21

"Rīgas satiksmes" kontrolieri novērojuši, ka arvien vairāk pasažieru lieto mutes un deguna aizsegus

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Laika posmā no 12. maija līdz 26. maijam “Rīgas satiksmes” kontrolieri veikuši 8588 sabiedriskā transporta līdzekļu pārbaudes, no tām vairāk nekā 500 ar Rīgas pašvaldības policiju. Pārbaužu laikā biļešu kontrolieri gan atgādina pasažieriem par mutes un aizsegu lietošanu, gan kontrolē vai pasažieri iegādājušies un reģistrējuši braucienu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā liecina “Rīgas satiksmes” kontrolieru veiktās piezīmes mutes un deguna aizsegus sabiedriskajā transportā lieto arvien vairāk pasažieru:

foto: Ekrānuzņēmums

"Rīgas satiksme" atgādina, ka saskaņā ar valdības norādījumiem un LR Satiksmes ministrijas rīkojumu no 12. maija tramvajos, trolejbusos un autobusos jālieto mutes un deguna aizsegs, tādejādi pēc iespējas mazinot Covid-19 izplatības riskus. Brauciena laikā muti un degunu var aizsegt ar respiratoru, masku, šalli vai lakatu.

Sabiedriskajā transportā un pieturvietās sejas maskas lieto negribīgi

Jauns.lv novēroja, ka pirmajā dienā pēc obligātās seju maksu lietošanas noteikšanas sabiedriskajā transportā Rīgas pasažieri, tās lietoja visai negribīgi. Atkarībā ...

gallery icon
102

Lai mazinātu Covid-19 izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja nav citas alternatīvas.