foto: LETA
Amatu atstājusi Talsu novada domes izpilddirektora vietniece Kaļinka
Novadu ziņas
2020. gada 26. maijs, 19:18

Amatu atstājusi Talsu novada domes izpilddirektora vietniece Kaļinka

Jauns.lv / LETA

Darbu Talsu novada domē uzteikusi izpilddirektora vietniece Inguna Kaļinka, informē Talsu novada domes pārstāve Inita Fedko.

Talsu novada pašvaldībā saņemts Kaļinkas iesniegums par darba tiesisko attiecību izbeigšanu no 5.jūnija. 28.maijā Talsu novada domē tiks skatīts jautājums par izpilddirektora vietnieces Kaļinkas atbrīvošanu no amata.

Kaļinka darbu Talsu pilsētas valdē sākusi 1993.gadā kā ekonomiste, savukārt 1996.gadā viņa sākusi pildīt Talsu pilsētas domē Finanšu nodaļas vadītājas amata pienākumus. Kopš 2009.gada Kaļinka ieņēmusi izpilddirektora vietnieces amatu finanšu un administratīvajos jautājumos. No 2019.gada jūlija līdz šī gada 30.aprīlim Kaļinka pildīja arī izpilddirektora pienākumus. 

Komentējot savu lēmumu izbeigt darba tiesiskās attiecības, Kaļinka norādīja, ka šī brīža vide Talsu novada pašvaldībā un domē neveicina darba produktivitāti un kvalitāti, tādēļ viņa nolēmusi beigt darba tiesiskās attiecības. 

Viņa uzskata, ka šo gadu laikā ir padarīts daudz - īstenota administratīvi teritoriālā reforma, pārdzīvota finanšu krīze, novadā realizēti dažādi attīstības projekti, turklāt vienmēr pašvaldība strādājusi ar budžetu bez deficīta.

"Novadu gaida jau nākamie izaicinājumi, proti, pietiekamas finanšu plūsmas nodrošināšana pēc ārkārtējās situācijas noslēgšanās, nākamā administratīvi teritoriālā reforma. Darba būs daudz, un arī es esmu gatava jauniem izaicinājumiem," pauda Kaļinka.

Iepriekš Talsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Tropiņš (V) sacīja, ka 28.maija domes sēdē plānots apstiprināt jaunu pašvaldības izpilddirektoru, bet pagaidām publiski pieejamajā domes sēdes darba kārtībā nav iekļauts jautājums par pašvaldības izpilddirektora apstiprināšanu.

Iepriekšējais Talsu novada izpilddirektors Modris Jaunvalks amatu pameta pagājušā gada jūlijā, kad pirmo reizi tika lemts par neuzticības izteikšanu bijušajam domes priekšsēdētājam Dainim Karolam (LZS), kurš amatu zaudēja šā gada 14.maijā.