foto: LETA
Iecavas novadā plāno veidot teju 13 hektāru plašu atklāto šautuvi
Novadu ziņas
2020. gada 21. maijs, 22:09

Iecavas novadā plāno veidot teju 13 hektāru plašu atklāto šautuvi

Jauns.lv / LETA

Iecavas novadā sākta publiskā apspriešana par ieceri izveidot trešās kategorijas atklāto šautuvi 12,8 hektāru teritorijā nekustamajos īpašumos "Sildedži" un "Prelūdes", informē novada domē.

Katru šaušanas sektoru bīstamo zonu plānots sānos ierobežot ar trīs metrus augstiem necauršaujamiem aizsargvaļņiem un piecus metrus augstu aizsargvalni katra šaušanas sektora galā, kas kalpos par šāviņa uztvērējvalni. Aizsargvaļņi kalpo arī trokšņa slāpēšanai.

Šautuvi plānots izvietot tā, lai maksimāli izmantotu brīvo zemi un saglabātu mežus, kas kalpos kā papildu trokšņu un drošības barjeras.

Objektā paredzēta treniņšaušana, mācību šaušana un šaušanas sporta sacensības. Darbības pirmajā gadā plaša mēroga pasākumi šautuvē nav paredzēti, sola objekta attīstītāji. Ieplānotas vietēja mēroga sacensības ar 30-80 dalībnieku un viesu.

Šautuves drošības zonu robežās neatrodas dzīvojamās mājas vai ēkas, kurās tiek turēti dzīvnieki, liecina attīstītāju sniegtā informācija. Tuvākā aglomerācija atrodas 4,3 kilometru, bet dzīvojamā māja - 0,7 kilometru attālumā.

Ieceres prezentācijas pasākums notiks 10.jūnijā plkst.18 Iecavas kultūras namā. Ņemot vērā Latvijā izsludināto ārkārtējās situācijas pagarinājumu, interesentiem vēlams iepriekš pieteikties pa tālruņiem 27805229 vai 63923304. Gadījumā, ja pieteikto apmeklētāju skaits pārsniegs 25 cilvēkus, tiks rīkota papildu sanāksme.

Būvniecības ierosinātāja ir Tatjana Neploho.