foto: LETA
Kariņš atklāj, par ko bažījies Covid-19 krīzes sākumā
Politiķis uzsvēra, ka valdība ieklausījās ekspertos, un tas ļoti palīdzēja kopējai cīņai ar Covid-19.
2020. gada 14. maijs, 22:12

Kariņš atklāj, par ko bažījies Covid-19 krīzes sākumā

Jauns.lv / LETA

Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes sākumā Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) bijušas bažas, ka Latvijas sabiedrība neuztvers, cik situācija pasaulē ir nopietna, taču izrādījies, ka šīs valsts sabiedrība ir daudz disciplinētāka un inteliģentāka nekā daudzas citas, partiju apvienības "Jaunā Vienotība" rīkotajā tiešsaistes sarunā ceturtdienas vakarā sacīja Kariņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministru prezidents skaidroja, ka, sākoties Covid-19 krīzei, valdība bija spiesta rīkoties, un viņš bija bažīgs par to, kā sabiedrība uztvers nepieciešamos ierobežojumus. "Ir ļoti svarīgi, ka sabiedrība tic un uzticas valdībai," uzsvēra premjers, stāstot, ka sākums pandēmijai bijis ļoti saspringts un amatpersonas strādājušas arī sestdienās un svētdienās, jo atradušās "nezināmos ūdeņos".

"Mēs bijām nezināmos ūdeņos, un nebija arī, kam piezvanīt un pajautāt, jo, cik es runāju ar kolēģiem ārvalstīs, viņiem gāja sliktāk nekā mums," teica Kariņš. Viņš skaidroja, ka citas valstis lēmumus pieņēma lēnāk un vēlāk, tāpēc tagad esot redzamas tā sekas.

Politiķis uzsvēra, ka valdība ieklausījās ekspertos, un tas ļoti palīdzēja kopējai cīņai ar Covid-19.

Vienlaikus Kariņš atklāja, ka attālinātā režīma darbs ir ļoti efektīvs, taču nogurdinošs, jo dienas esot ļoti garas. "Ja agrāk klātienes sēdes bija ar fiziskiem pārtraukumiem, jo pagāja laiks, kamēr nokļūsti no vienas vietas uz otru, tad tagad, tiklīdz beidzas viena sapulce, ir sākusies jauna, un tā tu "klikšķini un klikšķini"," sacīja premjers, pieminot, ka arī pēc Covid-19 krīzes viņš labprāt izvēlētos sēdes reizēm noturēt digitālā formātā, jo tas esot lētāk un efektīvāk.

"Kāpēc Rīgas ielas sabāzt vēl ar valdības auto, ja valdības sēdi var noturēt attālināti? Lai pa Rīgas ielām brauc tie, kam jābrauc darba darīšanās," norādīja politiķis.

Jau vēstīts, ka Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju līdz 9.jūnijam izsludināta ārkārtējā situācija.