foto: Evija Trifanova/LETA
Pēc ierobežojumu mīkstināšanas dievkalpojumu apmeklējumi būs nedaudz brīvāki, paziņo Bordāns
Pēc ārkārtējās situācijas ierobežojumu mīkstināšanas dievkalpojumu apmeklējums dievnamos būs nedaudz brīvāks.
Sabiedrība
2020. gada 8. maijs, 09:22

Pēc ierobežojumu mīkstināšanas dievkalpojumu apmeklējumi būs nedaudz brīvāki, paziņo Bordāns

Jauns.lv / LETA

Līdz ar Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu mīkstināšanu dievnamos klātienē varēs notikt dievkalpojumi, ievērojot jaunos nosacījumus par pulcēšanos līdz 25 cilvēkiem, un citus nosacījumus, kas saglabāti ārkārtējās situācijas laikā, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Bordāns novērtē reliģisko organizāciju līdzšinējo rīcību ārkārtējās situācijas laikā, taču tagad pēc ārkārtējās situācijas ierobežojumu mīkstināšanas dievkalpojumu apmeklējums dievnamos būs nedaudz brīvāks.

Jau ziņots, ka valdība vakar Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju pagarināja līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu.

Līdz ar valdības lēmumu tagad tiek atļauti pasākumi līdz 25 cilvēkiem, savukārt to maksimālais pieļautais ilgums iekštelpās būs trīs stundas, kamēr uz āra pasākumiem laika limits neattieksies.

Turpinot novērot kritumu Covid-19 saslimstībā, valdība ceturtdien lēma par sociālās distancēšanās pasākumu mīkstināšanu, tostarp atļaujot pulcēšanos gan iekštelpās, gan ārā organizētos, publiskos pasākumos.

Ierobežojumu mīkstināšanas rezultātā tiek atļauta sapulču, gājienu, piketu un privātu, kā arī organizētu reliģisku pasākumu rīkošana.

Vienlaikus pasākuma organizatoram noteikts pienākums nodrošināt ierobežojumu ievērošanu, tostarp fiziskas distances nodrošināšanu tā apmeklētājiem, un dezinfekcijas līdzekļu pieejamību pasākuma dalībniekiem.