Kalnmeiers: "Jāmāca bērniem pateikt "nē" svešiniekiem, lai viņi neietu līdzi un neuzticētos"
Kalnmeiers: "Nepieciešams piešķirt vairāk naudas bērnu tiesības aizsardzības institūcijām, lai tās varētu organizēt attiecīgas mācības."
Viedokļi
2015. gada 26. oktobris, 15:20

Kalnmeiers: "Jāmāca bērniem pateikt "nē" svešiniekiem, lai viņi neietu līdzi un neuzticētos"

Jauns.lv

Cīnoties pret bērnu seksuālu izmantošanu, ir liela nozīme izglītošanai kā preventīvam pasākumam, līdz ar to ir nepieciešams bērniem skolās mācīt pateikt "nē" svešiniekiem, lai viņi tiem neuzticētos un neietu līdzi, pirmdien pēc Noziedzības novēršanas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Tāpat Kalnmeiers pauda, ka nepieciešams piešķirt vairāk naudas bērnu tiesības aizsardzības institūcijām, lai tās varētu organizēt attiecīgas mācības.

"Šogad Bērnu tiesību aizsardzības centram nebija līdzekļu mācību organizēšanai. Mēs šogad organizējām mācības par prokuratūras līdzekļiem, bet no valsts atvēlēti līdzekļi gada laikā virsprokuroru apmācībai ir tikai 11 tūkstoši eiro. Līdz ar to nav iespējams organizēt masveida mācības prokuratūrā," pauda Kalnmeiers.

Ikviena ministrija tiek aicināta trīs mēnešu laikā sagatavot konkrētu pasākumu plānu cīņai pret seksuālu vardarbību pret bērniem, pirmdien pēc Noziedzības novēršanas padomes sēdes sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība).

Padome sasaukta, lai veicinātu starpinstitūciju sadarbību, kā arī pārrunātu iespējamos risinājumus un turpmākos valdības rīcības virzienus nepilngadīgo aizsardzībai no noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Noziedzības novēršanas padomes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents, tās sastāvā ir tieslietu ministrs, iekšlietu ministrs, finanšu ministrs, labklājības ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, ģenerālprokurors, Augstākās tiesas priekšsēdētājs, valsts kontrolieris, Latvijas Bankas prezidents, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā lielu sabiedrības sašutumu izsaukuši vairāki pedofilijas gadījumi, kā arī tiesas spriedumi šādās lietās.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA