Rātsnamā apskatāma mākslas izstāde "Trejdegsnis"
Kopumā šī gada izstādei tika pieteikti ap 500 darbi, tādēļ daļa izstādes aplūkojama Rīgas N.Draudziņas vidusskolā.
Runā Rīga

Rātsnamā apskatāma mākslas izstāde "Trejdegsnis"

Jauns.lv

Līdz 6.novembrim Rīgas domes (Rātslaukums 1) 5. stāva vestibilā skatāma Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas mākslas studijas „Raibulis” organizētā Starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas izstāde „Trejdegsnis 2015” („Triple Sun-2015”). Izstādes moto ir „Dies saulīte atkal trīskrāsaina, drīz zila, drīz zaļa, drīz sarkana!”. Tā veidota kā veltījums Aspazijas un Raiņa 150 gadu atcerei.

Rātsnamā apskatāma mākslas izstāde "Trejdegsnis"...

Izstādē aplūkojami vairāk nekā 300 mākslas darbi, kurus dažādās tehnikās: gleznojumi, grafikas, tekstils, keramika, stikls u.c. veidojuši dalībnieki no sešām valstīm – Argentīnas, Igaunijas, Indijas, Polijas, Slovēnijas un Latvijas. Kopumā šī gada izstādei tika pieteikti ap 500 darbi, tādēļ daļa izstādes aplūkojama Rīgas N.Draudziņas vidusskolā.

Dalībnieki, kuri piedalījās šajā projektā, tika aicināti vizualizēt dabas norises, savu tautu un zemi, bezgalīgo pasaku un mītu pasauli, gaismas un tumsas, labā un ļaunā pretstatu un cīņu, mīlestības un dzīvības uzvaru pār nāvi un iznīcību, mūžīgā fiziskā, dvēseliskā un garīgā kustībā, pārtapšanā un atdzimšanā.

No visiem darbiem staro liela mīlestība un sirsnība, tie veidoti dažādās tehnikās, turklāt vairāku autoru darinājumi papildināti ar pašu sacerētām pasakām un dzejoļiem.

Projektam piešķirta UNESCO Latvijas komisijas patronāža. Piektdien, 30.oktobrī, plkst.14.00 Rātsnamā plānota laureātu apbalvošana.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto