foto: Rīgas pašvaldības policija
Vīrusa noliedzējiem Latgales priekšpilsētā distances neievērošana un izrunāšanās beidzas ar naudassodu
112
2020. gada 17. aprīlis, 14:35

Vīrusa noliedzējiem Latgales priekšpilsētā distances neievērošana un izrunāšanās beidzas ar naudassodu

Jauns.lv

16.aprīlī neilgi pēc pulksten 20.00 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, patrulējot Latgales priekšpilsētā, Salacas ielā pamanīja trīs vīrieši kompāniju, kuri stāvēja daudzdzīvokļu nama pagalmā un sarunājās. Valstī noteiktā 2 metru distance šajā gadījumā nebija ievērota ne tuvu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kārtības sargi piegāja pie trijotnes un uzsāka sarunu, atgādinot par ārkārtējo situāciju un spēkā esošajiem ierobežojumiem. Sarunas laikā vīrieši pauda neizpratni par aizliegumu pulcēties trijatā. Turklāt viens no vīriešiem informāciju par vīrusa izplatību nosauca par viltus ziņām un apgalvoja, ka arī informācija par bojāgājušajiem pasaulē ir nepatiesa. Savu viedokli pārkāpējs pamatoja ar skaidrojumu "tā vienkārši ir". Kad kārtības sargs jautāja, kādēļ kompānija neievēro ierobežojumus, pārkāpējs atbildēja, ka "nevēlas komentēt stulbumu".

Uz šādu atbildi policists pārkāpējiem paskaidroja, ka viņiem ir tiesības ticēt, kam vien viņi vēlas, taču tas viņus neatbrīvo no pienākuma ievērot valstī noteiktos ierobežojumus.

Ņemot vērā pārkāpēju bezrūpīgo attieksmi pret ierobežojumiem, kārtības sargi nolēma katram piemērot 100 eiro naudas sodu.

Līdz šim Rīgas pašvaldības policija par fiziskas distancēšanās neievērošanu sastādījusi 202 protokolus. Lielākoties piemērots minimālais - 10 eiro - sods. Lemjot par soda apmēru, kārtības sargi vērtē ne tikai pārkāpuma apstākļus, bet arī pārkāpēju attieksmi pret izdarīto. Likums paredz, ka fiziskām personām var piemērot līdz pat 2000 eiro lielu naudas sodu.