foto: Edijs Pālens/LETA
Ogrē jaunieši ignorē pulcēšanās ierobežojumus un draud nogalināt ziņu aģentūras fotogrāfu
Fotogrāfs Edijs Pālens piefiksējis, ka Ogrē jaunieši ignorē aizliegumu pulcēties bariņos, un nu par šo fotogrāfiju publiskošanas fotogrāfs saņēmis draudus.
Sabiedrība
2020. gada 7. aprīlis, 11:49

Ogrē jaunieši ignorē pulcēšanās ierobežojumus un draud nogalināt ziņu aģentūras fotogrāfu

Jauns.lv

Viens no atpazīstamākajiem preses fotogrāfiem Edijs Pālens Ogrē piefiksējis, kā jaunieši klaji ignorē valdības pieņemtos pulcēšanās ierobežojumus. Pālens, kurš strādā ziņu aģentūrā LETA, publicējis bildes, kurās redzams, kā Ogrē jaunieši pulcējas bariņos. Un nu viens no šiem jauniešiem draud Ediju Pālenu nogalināt!

Edijam Pālenam adresētā vēstule, kurā izteikti draudi viņu nogalināt.

Lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, no 29. marta valstī pieņemts likums, ka uzturēties blakus, neievērojot 2 metru distanci, drīkst ne vairāk kā 2 personas. Pagājusi jau vairāk nekā nedēļa kopš šo ierobežojumu ieviešanas, taču joprojām atrodas tādi, kuri tos neievēro. Piemēram, LETA fotogrāfs Edijs Pālens 6. aprīlī ievēroja, ka Ogres centrā jaunieši pulcējas bariņos, sēž skvērā, ik palaikam ieiet veikalā, ne ievērojot distanci, ne dezinficējot rokas, apgrābsta produktus...

foto: Edijs Pālens/LETA
Šādi skati novērojami Ogres centrā - par spīti ieviestajiem pulcēšanās ierobežojumiem, jaunieši tos neievēro.

Edijs, kā jau ziņu fotogrāfs būdams, šo situāciju piefiksēja, un fotogrāfijas arī nopublicēja sociālajos tīklos, vēršot uzmanību tam, ka joprojām ir cilvēki, kuriem nospļauties par valstī pieņemtajiem drošības noteikumiem.  Pālens savā profilā facebook.com ierakstīja: „Apnikuši Saulkrasti? Brauc uz Ogri!”, tā dodot mājienu, ka Ogrē cilvēki rīkojas tikpat bezatbildīgi, kā tas bija šī pavasara pirmajās siltajās dienās, kad Saulkrastus pārpildīja pastaigu cienītāji, no kuriem daļa neievēroja ieteikto distancēšanos.

Šis ziņu fotogrāfa ieraksts guvu plašu ievērību, un visai drīz Edijs Pālens saņēma arī draudus no fotogrāfijās redzamajām personām. Viņš tika nosaukts par fašistu, kā arī tika draudēts, ka tiks nogalināts – proti, viss Ogres Kartonfabrikas (saukta Kartonka) rajons nākamajā dienā atradīšot Ediju Pālenu un viņu „izgriezīšot”, kas kriminālajā žargonā nozīmē – nodurs ar nazi.