foto: LETA
Pēdējo divu nedēļu laikā Rīgā palielinājies ar ģimenes konfliktiem saistīto izsaukumu skaits
112
2020. gada 27. marts, 18:28

Pēdējo divu nedēļu laikā Rīgā palielinājies ar ģimenes konfliktiem saistīto izsaukumu skaits

Jauns.lv / LETA

Pēdējo divu nedēļu laikā palielinājies ar ģimenes konfliktiem saistīto izsaukumu skaits, informēja Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš norāda, ka laika posmā no 13.februāra līdz 25.martam Rīgas pašvaldības policija devusies uz 174 izsaukumiem par konfliktiem ģimenē un 75 no tiem reģistrēti pēdējo divu nedēļu laikā. 

Vienlaikus, lai gan kopējais konfliktu skaits ir pieaudzis, vērojams, ka lielākajā daļā gadījumu konflikts atrisinājies līdz ar policijas ierašanos. 

"Proti, ir palielinājies ķildu skaits, taču fiziskas vardarbības gadījumu skaits ģimenēs pagaidām nav pieaudzis," norāda Sadovskis.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties. Mācības Latvijas skolās tiek organizētas tikai attālinātā režīmā.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.