foto: LETA
LZS aicina Šuplinsku atmaksāt tiesāšanas izdevumus saistībā Muižnieka apstiprināšanu amatā
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.
Politika
2020. gada 27. marts, 15:46

LZS aicina Šuplinsku atmaksāt tiesāšanas izdevumus saistībā Muižnieka apstiprināšanu amatā

Jauns.lv / LETA

Izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai (JKP) būtu jāatmaksā iztērētie līdzekļi, tiesājoties ar Indriķi Muižnieku par viņa apstiprināšanu Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā, uzskata Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde.

LZS valde pauž, ka Šuplinskai tādējādi jāuzņemas atbildība par teju gadu ilgstošo neskaidrību ap Latvijas lielākās augstskolas vadību.

Partijā pauž, ka kopš pērnā gada 24.maija, kad notika LU rektora vēlēšanas izglītības un zinātnes ministre dažādiem līdzekļiem kavēja valdības lēmumu par Muižnieka apstiprināšanu amatā, kas rezultējās ar tiesvedību. 10.februārī tiesa apmierināja Muižnieka pieteikumu un atzina par prettiesisku, kā arī atcēla Ministru kabineta rīkojumu, ar kuru Muižnieks netika apstiprināts LU rektora amatā.

"Šuplinskas rīcība un publiskie izteikumi radīja reputācijas riskus universitātei, kas nav novērtējami finansiāli. Savukārt tiesvedības izdevumi ir skaidri zināmi un ministrei būtu tie jāatmaksā, jo valstij - visiem nodokļu maksātājiem - nav jācieš no vienas amatpersonas nepārdomātas rīcības," uzsver LZS priekšsēdētājs Armands Krauze.

LZS valde aicina arī Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) izvērtēt Šuplinskas atbildību.

Kā ziņots, valdība ceturtdien attālinātajā ārkārtas sēdē bez diskusijām apstiprināja Muižnieku LU rektora amatā.